Щавель багатий на вітамін С, В, каротином і щавлевою кислотою. З нього можна готувати не тільки зелений борщ, а й різні супи, соуси і салати.
Важливо використовувати для зеленого борщу молоді листочки щавлю, так як під дією сонячних променів в зелені накопичується занадто багато кислоти.
Зелений борщ з яйцем
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 58 ккал на 100 г
Складові:
- 400 г телячої вирізки
- 3 л води
- 3 стебла селери
- 5 морквин
- 1 цибулина
- 4 картоплини
- 1 баночка щавлю (500 мл) або 3 великих пучка свіжого
- 6 яєць
- Сметана
- Зелена цибуля
- Сіль
Спосіб приготування:
- Спочатку потрібно зварити телячий бульйон. Для цього в гарячу воду кинути цілий шматок м'яса, селеру, одну морквину і цибулину.
- Довести до кипіння, зняти пінку і варити ще 1,5 години. Дістати овочі і м'ясо.
- Картоплю і моркву, що залишилася, нарізати маленькими кубиками. М'ясо – невеликими шматочками. М'ясо і овочі відварити в бульйоні.
- Коли овочі будуть майже готові, додати дрібно нарізаний щавель. Через хвилину посолити за смаком. Довести до готовності.
- Поки борщ буде настоюватися, відварити яйця круто.
Як подавати зелений борщ
Перед подачею додати в тарілку дрібно нарізане яйце, зелену цибулю і ложку сметани.
Дивіться відео, як приготувати морквяний суп з імбиром:
Нагадаємо, раніше ми писали, які весняні супи можна зварити з щавлю. Крім цього, ми розповідали, як приготувати суп із зеленого горошку.