Головна Сьогодні

Як зварити зелений борщ зі щавлем і яйцем

Рецепт смачного зеленого борщу від Даші Малахової

Щавель багатий на вітамін С, В, каротином і щавлевою кислотою. З нього можна готувати не тільки зелений борщ, а й різні супи, соуси і салати.

Важливо використовувати для зеленого борщу молоді листочки щавлю, так як під дією сонячних променів в зелені накопичується занадто багато кислоти.

Зелений борщ з яйцем

Зелений борщ з м'ясом
Зелений борщ з м'ясом
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 58 ккал на 100 г

Складові:

  • 400 г телячої вирізки
  • 3 л води
  • 3 стебла селери
  • 5 морквин
  • 1 цибулина
  • 4 картоплини
  • 1 баночка щавлю (500 мл) або 3 великих пучка свіжого
  • 6 яєць
  • Сметана
  • Зелена цибуля
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Спочатку потрібно зварити телячий бульйон. Для цього в гарячу воду кинути цілий шматок м'яса, селеру, одну морквину і цибулину.
  2. Довести до кипіння, зняти пінку і варити ще 1,5 години. Дістати овочі і м'ясо.
  3. Картоплю і моркву, що залишилася, нарізати маленькими кубиками. М'ясо – невеликими шматочками. М'ясо і овочі відварити в бульйоні.
  4. Коли овочі будуть майже готові, додати дрібно нарізаний щавель. Через хвилину посолити за смаком. Довести до готовності.
  5. Поки борщ буде настоюватися, відварити яйця круто.

Як подавати зелений борщ

Перед подачею додати в тарілку дрібно нарізане яйце, зелену цибулю і ложку сметани.

Дивіться відео, як приготувати морквяний суп з імбиром:

Нагадаємо, раніше ми писали, які весняні супи можна зварити з щавлю. Крім цього, ми розповідали, як приготувати суп із зеленого горошку.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти