Апетитна лазанья по-домашньому, з м'ясом і білим соусом, – прекрасна ідея для ситної сімейної вечері. СТрава буде набагато смачніше, якщо ви приготуєте м'ясний фарш самостійно.
Перед подачею лазанью можна прикрасити листочками зеленого базиліка.
Лазанья з м'ясним фаршем
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 315 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для основи:
- 2 ст.л. оливкової олії
- 900 г яловичого фаршу
- 2 цибулини
- 2 зубчики часнику
- 2 ст.л. борошна
- 150 мл яловичого бульйону
- 3 ст.л. томатного пюре
- 1 ч.л. чебрецю
- 400 г консервованих томатів шматочками
Для соусу бешамель:
- 50 г вершкового масла
- 50 г борошна
- 750 мл гарячого молока
- 2 ч.л. діжонської гірчиці
- 50 г пармезану
- Сіль і перець
Для лазаньї:
- 12 листів лазаньї
- 75 г твердого сиру
Дивіться відео, як зробити пісну лазанью від Володимира Остапчука:
Спосіб приготування:
- У великій сковороді розігрійте олію і обсмажте фарш, розбиваючи грудочки лопаткою. Тоді додайте порізані цибулю і часник.
- Коли суміш обсмажиться, додайте дві столові ложки борошна, томатне пюре і чебрець, а також консервовані помідори. Добре протушкуйте.
- Приготуйте соус бешамель. Для цього розтопіть масло в каструлі, додайте борошно і, помішуючи, готуйте протягом однієї хвилини. Так само помішуючи, поступово влийте туди тепле молоко і тримайте на маленькому вогні до загусання. Додайте діжонську гірчицю, тертий пармезан і добре приправте сіллю і перцем.
- Викладіть третину м'ясного соусу рівним шаром у велику, але неглибоку форму для запікання. Зверху полийте його третиною соусу бешамель і накрийте шаром з листів тіста лазаньї. Зверху викладіть третину м'ясного соусу і залийте третиною бешамеля.
- Викладіть ще один шар листів тіста. Знову покладіть зверху м'ясний соус і бешамель. А зверху присипте сиром.
- Поставте лазанью на шість годин до холодильника, щоб тісто стало м'яким.
- Запікайте близько 45 хвилин при температурі 200 °С. Подавайте лазанью на стіл гарячою.
На замітку
Якщо ви не хочете ставити лазанью просочуватися до холодильника, відваріть листи тіста.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для лазаньї в домашніх умовах. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом класичного соусу бешамель для лазаньї.