Варити юшку на багатті можна практично з будь-якої риби. І все ж приготування цієї простої страви вимагає знання деяких секретів і хитрощів.
При варінні треба намагатися сильно не мішати юшку, щоб не ламати шматочки риби. Але кілька разів перемішати все-таки варто, щоб страва стала насиченішою за смаком. А щоб юшка була прозорішою, потрібно знімати пінку, яка утворюється при варінні.
Простий рецепт юшки з коропа
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 90 ккал на 100 г
Складові:
- 600 г коропа
- 2 л рибного бульйону
- 3-4 картоплини
- 1 цибулина
- 1 помідор
- 50 г вершкового масла
- 1 корінь петрушки
- Лавровий лист
- Перець, зелень, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Рибу почистити, помити і розділити на філе. З рибних кісток, плавників, голів і хвостової частини зварити бульйон.
- Процідити бульйон, покласти картоплю, цибулю, корінь петрушки (попередньо все нарізати часточками). Варити протягом 20-25 хвилин.
- За 10-15 хвилин до готовності в киплячий бульйон опустити нарізане філе риби, а ще через кілька хвилин – очищений від шкірки і нарізаний помідор. Приправити до смаку.
- Наприкінці варіння до юшки додати вершкове масло.
Корисна порада
Щоб страва вийшла "з димком", в майже готовій юшці треба загасити тліючу головешку. Крім цього, до супу можна влити трохи горілки або перцівки.
Дивіться відео, як приготувати рибу на мангалі:
МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте сімейному лікарю. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом фірмової юшки від Олега Винника. Ми також писали, як зварити найсмачнішу юшку.