Назва "чахохбілі" походить від грузинського слова "хохобі" – фазан. Це національний птах Грузії, з нього спочатку і робили чахохбілі. Але зараз більш поширені рецепти з куркою.
Деякі готують це блюдо з перепілок, баранини, яловичини, індичатини і навіть страуса. Існує рецепт рибного чахохбілі з сьомгою.
Чахохбілі з курки
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 120 ккал на 100 г
Складові:
- 1 тушка курки
- 4 шт. ріпчастої цибулі
- 2 ст. л. томатної пасти
- 4 помідори
- 2 солодких перці
- 4 зубчики часнику
- 1 ч. л. аджики
- 1/2 ч. л. уцхо-сунелі
- 1 пучок кінзи
- 1 пучок петрушки
- 1 сушений гострий перець
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль, перець – за смаком
- Спеції – за смаком
Спосіб приготування:
- Курку помити, обсушити і розрубати на невеликі шматочки.
- Покласти в каструлю, додати кілька столових ложок рослинної олії, трохи посолити, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 20 хвилин.
- Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору, потім додати її в каструлю до курки і продовжити тушкувати.
- Помідори крупно нарізати. На тій же сковорідці, де смажилась цибуля, обсмажити їх з томатною пастою протягом декількох хвилин. Потім додати в каструлю до курки.
- Перець нарізати скибочками, обсмажити кілька хвилин і додати до курки.
- У каструлю до курки влити воду, щоб вона злегка покривала інгредієнти. Додати аджику.
- Зелень дрібно порубати. Додати половину кінзи і петрушки і гострий перець до курки. Тушкувати ще 25-30 хвилин.
- Часник дрібно нарізати і додати його і решту зелені до курки. В кінці додати сіль, перець і спеції за смаком.
- Ретельно перемішати чахохбілі з курки і тушкувати ще 10 хвилин.
Як подавати чахохбілі
Подавати чахохбілі прийнято в глиняному посуді. А запивати його потрібно білим виноградним вином, розлитим в глечики. Їдять чахохбілі разом з лавашем.
Дивіться відео, як робити хінкалі і ткемалі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати грузинські хачапурі.