Кавунова дієта

Оновлюємо гардероб

Cніданок за 5 хвилин

Летимо на Міконос

Тести

Найдорожче

Як приготувати чахохбілі з курки з помідорами

Рецепт чахохбілі з курки по-грузинськи

Назва "чахохбілі" походить від грузинського слова "хохобі" – фазан. Це національний птах Грузії, з нього спочатку і робили чахохбілі. Але зараз більш поширені рецепти з куркою.

Деякі готують це блюдо з перепілок, баранини, яловичини, індичатини і навіть страуса. Існує рецепт рибного чахохбілі з сьомгою.

Чахохбілі з курки

Чахохбілі з курки
Чахохбілі з курки / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

  • 120 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 тушка курки
  • 4 шт. ріпчастої цибулі
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 4 помідори
  • 2 солодких перці
  • 4 зубчики часнику
  • 1 ч. л. аджики
  • 1/2 ч. л. уцхо-сунелі
  • 1 пучок кінзи
  • 1 пучок петрушки
  • 1 сушений гострий перець
  • Рослинна олія – для смаження
  • Сіль, перець – за смаком
  • Спеції – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Курку помити, обсушити і розрубати на невеликі шматочки.
  2. Покласти в каструлю, додати кілька столових ложок рослинної олії, трохи посолити, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 20 хвилин.
  3. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору, потім додати її в каструлю до курки і продовжити тушкувати.
  4. Помідори крупно нарізати. На тій же сковорідці, де смажилась цибуля, обсмажити їх з томатною пастою протягом декількох хвилин. Потім додати в каструлю до курки.
  5. Перець нарізати скибочками, обсмажити кілька хвилин і додати до курки.
  6. У каструлю до курки влити воду, щоб вона злегка покривала інгредієнти. Додати аджику.
  7. Зелень дрібно порубати. Додати половину кінзи і петрушки і гострий перець до курки. Тушкувати ще 25-30 хвилин.
  8. Часник дрібно нарізати і додати його і решту зелені до курки. В кінці додати сіль, перець і спеції за смаком.
  9. Ретельно перемішати чахохбілі з курки і тушкувати ще 10 хвилин.

Як подавати чахохбілі

Подавати чахохбілі прийнято в глиняному посуді. А запивати його потрібно білим виноградним вином, розлитим в глечики. Їдять чахохбілі разом з лавашем.

Дивіться відео, як робити хінкалі і ткемалі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати грузинські хачапурі.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
АКТУАЛОЧКА
Збираєшся на пікнік?
Де найкраще купувати продукти
Хочу дізнатись
Хронометраж
ОМКФ
дній
годин
хвилин
секунд
14 — 21 серпня
Програма фестиваля
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Правильно перекушувати
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як не згоріти на пляжі
Хакнути
Сольник зірки
МОГИЛЕВСЬКА
14 серпня / 20:00
5 головних концертів серпня
Леді Гага у сукні-накидці від Valentino
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Серпень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Останній місяць літа стартував
10 речей, які треба встигнути зробити у серпні
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти