Головна Сьогодні

Як спекти спіральний пиріг з овочами і сиром

Рецепт незвичайного літнього пирога з овочевою начинкою

Спіральний овочевий пиріг – це не тільки красиво, але і дуже смачно. Для начинки підійдуть будь-які сезонні овочі з щільною м'якоттю. Щоб нарізати їх по-справжньому тонко, використовуйте спеціальну мандоліну.

Крім овочів, до складу пирога входить ароматна заливка з плавленого сиру, часнику і спецій. Коли випічка охолоне, її можна прикрасити свіжою зеленню.

Спіральний овочевий пиріг

Спіральний овочевий пиріг
Спіральний овочевий пиріг
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 331 ккал на 100 г

Складові:

Для коржа:

  • 120 г борошна
  • 75 г холодного вершкового масла
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ст. л. води або молока
  • 1/4 ч. л. солі

Для сирної начинки:

  • 200 г плавленого сиру
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 1/4 ч. л. сухого часнику
  • 1 ч. л. майорану
  • 1 ч.л. паприки
  • дрібка солі
  • мелений чорний перець

Для овочевої начинки:

  • 1 морква
  • 1 молодий кабачок
  • 1 баклажан
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1/2 ч. л. майорану
  • 1/2 ч. л. солі
  • олія рослинна

Дивіться відео, як вибрати плавлений сир:

Спосіб приготування:

  1. Жовток яйця, воду або молоко і сіль злегка збити вінчиком. Охолоджене масло з'єднати з борошном, порубати ножем в дрібну крихту, додати яєчну суміш, замісити тісто, обернути його в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
  2. Для начинки з'єднати сир, лимонний сік, сухий часник, майоран, паприку, чорний перець і сіль.
  3. Нарізати моркву, кабачок, баклажан на тонкі смужки за допомогою овочечистки і викласти на паперовий рушник.
  4. Охолоджене тісто розкачати в коло діаметром 25 см. У попередньо змащену вершковим маслом форму викласти тісто, наколоти виделкою, накрити пергаментним папером, засипати зверху горох. Випікати в попередньо розігрітій до 200 °С духовці 15 хвилин. Прибрати папір з горохом. Дати охолонути.
  5. Викласти сирну суміш на охолоджений корж. Розкласти тонкі смужки овочів по спіралі, змастити олією, посолити, поперчити, посипати майораном.
  6. Випікати в попередньо розігрітій до 180 °С духовці близько 40-45 хвилин.

Як подавати овочевий пиріг

Готовий пиріг остудити і тільки потім розрізати на шматки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати листковий пиріг з лососем і грибами. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як спекти киш з куркою і кабачками.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти