Головна Сьогодні

Як приготувати смачний річний пиріг з ожиною і йогуртом

Рецепт Дмитра Горовенко, шеф-кухаря і судді кулінарного шоу

Ожина – особлива ягода. Крім того, що в ній міститься багато дієтичної клітковини, вітамін С, вітамін К, фолієва кислота і марганець, за багатьма показниками ожина вважається одним з найсильніших антиоксидантних продуктів.

Ми розповімо, як приготувати з цієї корисної ягоди смачний літній пиріг.

Тарт з ожиною і йогуртом

Складові:

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 100 г цукру
  • дрібка солі
  • 1 яйце
  • 125 г вершкового масла

Для начинки:

  • 1 пакетик порошкового желатину
  • 300 мл питного йогурту з лісовими ягодами
  • 250 мл вершків 30%
  • 500 г ожини

Рецепт приготування:

  1. До борошна додати цукор, сіль, яйце і розм'якшене вершкове масло. Замісити тісто і скачати його в кулю, загорнути в плівку і покласти в холодильник на 1 годину.
  2. Розігріти духовку до 200 градусів. Дістати тісто, розкачати його на посипаній борошном поверхні. Форму для випічки змастити вершковим маслом, викласти в неї тісто і сформувати бортики. Поставити випікати в духовку на 20 хвилин. Дістати основу, дати їй охолонути.
  3. Щоб приготувати начинку, замочити желатин в холодній воді по інструкції на упаковці. Потім злегка його віджати і розігріти в каструлі на слабкому вогні (не кип'ятити), поки желатин не почне розчинятися.
  4. Змішати желатин з ягідним йогуртом, дати охолонути. Коли маса почне застигати, збити її і додати вершки, ще раз добре перемішати. Отриманою сумішшю наповнити корж.
  5. Ожину помити, очистити від хвостиків і викласти на йогуртно-вершкову начинку. Перед подачею на стіл посипати цукровою пудрою, прикрасити листочками м'яти.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати чорничні млинці від Джеймі Олівера. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом малинового чізкейку з сиру.

Дивіться відео, як приготувати пряне вино з ожини:

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти