Рецепт літнього пирога з пряною сливовою начинкою. Замість слив ви можете використовувати яблука чи груші.
Сливовий пиріг з медом і лимоном
Складові:
Для тіста:
- 175 г борошна
- 90 г м'якого масла
- 40 г цукрової пудри
- 1 яйце
- 1 ч.л. лимонної цедри
- сіль
Для начинки:
- 150-200 г рідкого меду
- сік і цедра половини лимона
- 2 яйця
- 1 ч.л. з гіркою борошна
- мелена кориця
- мелений імбир
- мелений мускатний горіх
- сливи без кісточок
Рецепт приготування:
- З'єднати всі інгредієнти для коржа, замісити м'яке тісто. Поставити на півгодини в холодильник. Викласти в форму і сформувати бортики.
- Зверху розкласти половинки слив і відправити в розігріту до 180С духовку на 10 хвилин.
- Змішати всі інгредієнти для заливки. Якщо мед дуже густий, його потрібно злегка розтопити на водяній бані. Вилити зверху на сливи.
- Зменшити нагрів до 160°С і випікати ще близько 40 хвилин, поки заливка не загусне. Перед подачею пиріг остудити.
Нагадаємо, раніше ми писалии, як приготувати сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати сливовий пиріг за рецептом з газети The New York Times.
Дивіться відео, як приготувати домашнє сливове вино: