Гарбузовий суп їдять в різних країнах світу, причому найчастіше з гарбуза готують крем-суп. У нього можна додати інші овочі: моркву, картоплю, кабачки і цукіні. Досить часто в гарбузовий суп кладуть курку і індичку. А для пікантності можна додати трохи білого або червоного вина.
Гарбузово-кокосовий суп


Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 середній гарбуз
- 2 склянки води
- 1/2 склянки кокосового молока
- 1 ст.л. меду
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ст.л. кориці
- 1/2 склянки обсмаженої кокосової стружки

Спосіб приготування:
- Гарбуз очистити від насіння і шкірки, нарізати кубиками.
- Обсмажити на оливковій олії кілька хвилин, додати воду і тушкувати близько 15 хвилин на середньому вогні.
- Готовий м'який гарбуз і рідину збити за допомогою блендера.
- Додати мед, корицю і кокосове молоко і ретельно перемішати.
- Додати кокосову стружку, перемішати і ще раз нагріти, не доводячи до кипіння. Посолити за смаком.
- Подавати, прикрасивши додатковою порцією кокосової стружки або грінками.
Крем-суп з запеченого гарбуза

Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 1/2 мускатного гарбуза
- 2 моркви
- Чебрець
- 3 зубчики часнику
- 3 склянки овочевого бульйону
- Сіль і перець
- 1 цибулина
- Насіння соняшнику або гарбуза для прикраси
- Чилі
Дивіться відео, як спекти солодкий гарбузовий хліб:
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 200 °С.
- Очистити половину мускатного гарбуза і нарізати м'якоть великими кубиками.
- Очистити і нарізати дві моркви, очистити три зубчики часнику.
- Додати в форму мускатну гарбуз, моркву і часник. Полити оливковою олією, приправити сіллю і перцем. Додати трохи чебрецю. Поставити в духовку і готувати 30 хвилин до золотистого кольору.
- Обсмажити одну цибулину і додати у велику каструлю з оливковою олією. Додати в каструлю три чашки овочевого бульйону і трохи перцю чилі.
- Коли овочі будуть приготовлені, додати їх у бульйон і залишити на повільному вогні протягом п'яти хвилин. Потім перелити в блендер.
- Додати обсмажений часник і збити на високій швидкості.
- Перелити в миску і зверху додати насіння соняшнику або гарбуза для прикраси.
Гарбузовий суп-пюре з грушею від Григорія Германа

Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза
- 200 г груш
- 80 г цибулі
- 15 мл оливкової олії
- 800 мл овочевого бульйону
- 100 мл густого йогурту
- Порошок імбиру
- Мускатний горіх
- Мелена кориця
- Карі
- 100 г сухариків
- Сіль, мелений перець
Спосіб приготування:
- М'якоть гарбуза нарізати великими шматочками. Цибулю і груші розрізати навпіл.
- Викласти на деко, застелене пергаментним папером. Полити оливковою олією, посолити і поперчити. Відправити в духовку на 25-30 хвилин.
- Перекласти овочі та груші в глибоку миску і перебити блендером. Влити трохи овочевого бульйону, додати всі спеції.
- Ще раз збити і влити залишки бульйону.
- Перелити суп в каструлю і довести до кипіння.
- Зняти з плити, додати йогурт.
- Подавати гарбузовий суп з сухариками.
Як зробити грінки для супу
Інгредієнти:
- 250 г середньої частини багета
- 80 г вершкового масла
- 1 ч. ложка гранульованого часнику
- 1 ч. ложка прованських трав
Спосіб приготування:
- Розріжте багет на тонкі кружальця товщиною не більше 5 мм.
- Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовці або в сотейнику на плиті, змішайте з часником і травами і почекайте, поки гранули розчиняться.
- Полийте цим соусом підготовлені шматочки і розкладіть їх на деку.
- Розігрійте духовку до 160 °C.
- Сушіть в ній грінки 10-15 хвилин до золотистого кольору, потім переверніть і готуйте ще кілька хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гарбузовий мармелад, а також писали, як зробити крем-суп з кабачків.