Різдвяний піст 2019-2020 триває 40 днів – з 28 листопада по 6 січня. У цей час не можна вживати продукти тваринного походження – м'ясо, молоко і яйця.
Дивіться відео, як зробити смачну кашу з гарбуза:
Якщо ви хочете приготувати пісну солодкість, зробіть мармелад з гарбузового пюре на агар-агар. Він смачний, просто готується і містить масу корисних речовин.
Гарбузовий мармелад
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 150 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Гарбуз – 500 г
- Вода – 80 мл
- Цукор – 4 ст. л.
- Агар-агар – 2 ч. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Гарбуз помийте, очистіть від шкірки, волокон і насіння. Наріжте м'якоть на кубики, складіть у каструлю, влийте 80 мл води і поставте на середній вогонь.
- Накрийте каструлю кришкою, доведіть до кипіння і тушкуйте гарбуз до м'якості протягом 15 хвилин, помішуючи. Готові шматочки повинні стати м'якими і легко протикати виделкою.
- Гарбуз трохи остудіть і подрібніть блендером до однорідної маси без грудочок, додайте лимонний сік і цукор. Перелийте гарбузове пюре знову в каструлю, поставте на невеликий вогонь і проваріть 1 хвилину.
- Всипте агар-агар, перемішайте і прокип'ятіть ще хвилину, постійно помішуючи. Гарячу масу відразу ж перелийте в маленькі силіконові формочки, дайте охолонути при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник. Через 15-20 хвилин гарбузовий мармелад буде готовий.
Корисні поради
Можна обваляти мармелад в крохмалі, цукрі, кокосовій стружці або кунжуті, щоб зробити цукерки смачніші і заодно не дати їм злипнутися;
Якщо у вас немає фігурних форм для мармеладу, то влийте гаряче пюре в будь-який пластиковий контейнер, попередньо застелений пергаментним папером. Потім вийміть і поріжте на квадрати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити цукати з гарбуза . "Сьогодні" також писали, як приготувати гарбузове пюре .