Цей овочевий крем-суп з кабачками виходить неймовірно смачним, ароматним і ніжним. Його можна приготувати на обід влітку, він прекрасно підходить для дитячого або дієтичного харчування.
Замість кабачків підійдуть цукіні, а восени і взимку в супі буде гарно себе почувати гарбуз.
Крем-суп з кабачків
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 47 ккал на 100 г
Складові:
- 1 л курячого бульйону
- 200 мл вершків 20%
- 4-5 молодих кабачків
- 1-2 картоплини
- 1-2 моркви
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 зубчик часнику
- 2 ст. л. рослинної олії
- Грінки – для прикраси
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Почистити картоплю, кабачки, моркву і цибулю. Цибулю дрібно нашаткувати.
- У невеликій каструлі розігріти олію, обсмажити цибулю і роздавлений часник.
- Нарізати картоплю, кабачки, моркву і відправити в каструлю гаситися на 7-10 хвилин.
- Влити курячий бульйон і варити до готовності овочів. Потім відлити бульйон в окрему ємність, а овочі подрібнити в пюре.
- Розігріти вершки.
- У каструлю з пюре додати бульйон і гарячі вершки, прогріти крем-суп, постійно помішуючи. Вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати трохи настоятися.
Як подавати суп
Готовий суп можна посипати сухариками, тертим сиром, нарізаною зеленню або шматочками овочів.
Дивіться відео, як зварити сирний суп з овочами:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом картопляного супу від Джулії Чайлд і писали, як зробити окрошку вдома.