Головна Сьогодні

Дальгона-кава: незвичайні варіації модного напою

Вірусний рецепт з ТikTok можна кардинально змінити на краще

Дальгона-кава – рецепт з TikTok, який став дуже популярним на початку 2020 року. Це холодний молочний напій з густою, пишною і солодкою кавовою пінкою. Для нього не потрібна кавоварка – досить розчинної кави.

З ростом популярності дальгона-кави з'явилися незвичайні її варіації: з арахісовим маслом, сублімованої полуницею і чаєм матча.

Дальгона-кава з арахісовим маслом

Дальгона-кава з арахісовим маслом
Дальгона-кава з арахісовим маслом
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 2 ст.л. розчинної кави
  • 1 1/2 ст.л. білого цукру
  • 1 ст.л. кремоподібного арахісового масла
  • 2 ст.л. гарячої води
  • Молоко
  • 1/2 склянки кубиків льоду

Спосіб приготування:

  1. Насипте в миску каву і цукор, додайте арахісове масло і гарячу воду.
  2. Візьміть капучинатор або міксер. Збивайте інгредієнти приблизно 20 секунд.
  3. Якщо у вас немає міксера, ви можете використовувати вінчик, але збивати потрібно буде приблизно 3 або 4 хвилини.
  4. Покладіть лід в склянку.
  5. Наповніть склянку молоком на половину.
  6. Викладіть кавову суміш на молоко. Акуратно перемішайте.

Збите полуничне молоко

Взбите молоко з полуницею
Взбите молоко з полуницею
Фото: popsugar.com

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 4 ст.л. вершків для збивання
  • 2 ст.л. полуничного порошку або сиропу
  • Молоко – за смаком
  • Лід – за смаком

Дивіться відео, хто із знаменитостей любить каву:

Спосіб приготування:

  1. Змішайте вершки і полуничний порошок або сироп. Збийте вручну або міксером.
  2. Коли суміш стане пишною і густою, наповніть склянку льодом і молоком, а потім викладіть зверху кілька щедрих ложок полуничних вершків.
  3. Прикрасьте свіжою ягодою полуниці, вставте трубочку і подавайте.

Що таке полуничний порошок

Порошок з полуниці – це продукт, виготовлений з натуральних сублімованих ягід.

Дальгона з чаєм матча

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 1/4 склянки вершків для збивання
  • 2 ч.л. цукру
  • 2 ч.л. порошку матча
  • 300-400 мл молока

За бажанням:

  • 1/2 ч.л. ванільного екстракту
  • Лід

Спосіб приготування:

  1. Додайте до вершків цукор і, якщо хочете, ванільний екстракт.
  2. Збийте міксером на високій швидкості до отримання крему.
  3. Всипте чай і збийте масу ще раз.
  4. Налийте холодне молоко в склянки, наповнивши тільки на три чверті. Можна додати туди лід.
  5. Ложкою акуратно викладіть вершкову масу на молоко.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кавового напою "Джміль", а також писали, як приготувати холодну каву зі збитими вершками.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти