Щороку 14 лютого в усьому світі відзначають День всіх закоханих. Це відмінний привід зробити приємне близькій і дорогій людині.
Дивіться відео, що подарувати на 14 лютого:
Будь-який святковий стіл неможливо уявити без торта, а вже в День святого Валентина і поготів. У нашій добірці ви знайдете рецепти тортів на 14 лютого на будь-який смак.
Торт "Червоний оксамит"
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
Для тесту:
- 2 1/2 склянки борошна
- 1 чайна ложка солі
- 2 склянки цукру
- 200 г вершкового масла
- 2 яйця
- 1 чайна ложка какао-порошку
- 1 1/2 чайної ложки рідкого харчового барвника
- 1 стакан нежирних вершків
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- 1/2 чайної ложки соди
- 1 чайна ложка яблучного оцту
Для крему:
- 200 г вершкового сиру
- 100 г вершкового масла
- 2 ч.л. ванільного цукру
- 1 склянка цукрової пудри
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до температури 180 ° С. Форму для випічки змастіть маслом і присипте борошном.
- Змішайте борошно з сіллю і відставте. За допомогою міксера або блендера збийте м'яке масло з цукром. Додайте яйця по одному і перемішайте. Почніть додавати борошно, чергуючи з вершками. Змішайте з ваніллю.
- У невеликій мисці змішайте харчовий барвник і какао-порошок. Влийте в попередню суміш і перемішайте.
- В іншій ємності змішайте яблучний оцет і соду. Як тільки суміш спіниться, змішайте її з рідким тестом, до густоти. Викладіть тісто у форму і вирівняйте поверхню шпателем. Випікайте 25-30 хвилин.
- Розділіть на три коржа, обріжте краю, щоб вийшло серце, і змастіть торт кремом.
- Розкришіть обрізані краї і присипте ними десерт.
- Щоб приготувати крем, у великій мисці збийте вершковий сир, м'яке масло і ваніль до однорідності. Продовжуючи збивати в повільному режимі, поступово додайте цукор. Збільште потужність і збивайте, поки суміш не стане пишною. Якщо крем вийшов дуже густим, додайте трохи молока, а якщо рідким – охолодіть його в холодильнику.
Торт "Тірамісу"
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
Для коржів:
- 3 яйця
- 200 г цукру
- 1 ч.л. ванілі
- 1 1/4 чашки борошна
- 1 1/2 ч.л. розпушувача
- 100 мл молока
- 50 г масла
Для кавового сиропу:
- 200 мл міцної кави
- 100 г цукру
Для крему:
- 250 г маскарпоне
- 200 мл вершків 35%
- 4 жовтки
- 1/3 чашки цукру
- 4 білка
- 2 ч.л. ванілі
Для прикраси:
- Какао
- Шоколадна стружка
- 200 г печива савоярді
Спосіб приготування:
- Спекти бісквіт. Розігріти духовку до 175 °С. Збити яйця і цукор до отримання світлої і повітряної маси. Нагріти молоко з маслом до тих пір, поки масло не розтопиться. Поступово додати молочну суміш в цукрово-яєчну масу. В окремій мисці змішати борошно і розпушувач, додати в тісто. Змішати до однорідності. Викласти тісто у форму 20 см. Випікати 35-45 хвилин, до проби на чисту зубочистку. Дати бісквіту охолонути, потім розрізати на чотири коржа.
- Зробити кавовий сироп. У невеликій каструльці змішати каву з цукром. Кип'ятити до повного розчинення цукру. Остудити.
- Приготувати крем. На водяній бані змішати жовтки з цукром. Постійно помішувати, поки маса не загусне. Накрити харчовою плівкою і дати повністю масі охолонути. У сухий і чистої мисці збити білки до стійких пік. В іншій мисці збити вершки. Додати маскарпоне в суміш жовтки і цукру, акуратно перемішати. Додати збиті вершки і ваніль. Поступово вмішати збиті білки.
- Зібрати торт. Коржі просочити кавовим сиропом. На кожен корж викласти шар крему. Готовий торт обмазати кремом з усіх боків. З боків прикрасити печивом савоярді. Прибрати в холодильник на шість-вісім годин.
- Перед подачею посипати верх торта какао і прикрасити шоколадною стружкою. Або декорувати збитими вершками і полуницею.
Чізкейк на День святого Валентина
Час приготування :
- більше 3-х годин
Інгредієнти на форми 22 см:
Для основи:
- 300 г печива
- 100 г вершкового масла
Для начинки:
- 500 г маскарпоне
- 3 шт. яйце
- 250 г сметани
- 80 г цукру
- 20 г ванільного цукру
Для верхнього шару:
- 1 пачка вишневого желе
- 50 г білого шоколаду
- 2 ст.л. жирних вершків
- 15 г мигдальних пелюсток
Спосіб приготування:
- Маскарпоне змішуємо з цукром, ванільним цукром і сметаною (не збивайте). Додаємо злегка збиті яйця і ретельно перемішуємо.
- Печиво подрібнюємо в блендері. Вершкове масло розтоплюємо, додаємо до печива і перемішуємо. Розподіляємо печиво у формі для випічки, формуємо бортики і відправляємо в розігріту до 170 ºС духовку на 10 хвилин.
- Потім повністю охолоджуємо основу і викладаємо в неї начинку. Розрівнюємо і відправляємо в розігріту до 160 ºС духовку на 60-70 хвилин. Готовий чізкейк залишаємо остигати в духовці з відкритими дверцятами на 20 хвилин. Потім виймаємо його з духовки і повністю охолоджуємо.
- Желе готуємо згідно інструкції, тільки використовуємо трохи менше води (замість 400 мл візьміть 300 мл).
- Дати желе охолонути, трохи схопитися і акуратно виливаємо його на чізкейк, відправляємо в холодильник до повного застигання.
- Шоколад ламаємо на шматочки, кладемо в каструлю з вершками і на повільному вогні розтоплюємо до однорідності, охолоджуємо. Покриваємо краю чизкейка шоколадом і посипаємо мигдальними пелюстками.
Порада: в желейний шар можна додати жменю свіжих ягід.
Торт "Рафаелло"
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- 5 яєць
- 1 склянка цукру
- 3/4 склянки борошна
- 1 ч.л. мигдалевого екстракту
Для крему:
- 500 г вершкового сиру (кімнатної температури)
- 300 г згущеного молока
- 1/2 склянки кокосової стружки
- 1/4 склянки молока
Для просочення бісквіта:
- 1/2 склянки молока
- 2 ст.л згущеного молока
- 1 склянку подрібненого підсмаженого мигдалю
- 1 стакан кокосової стружки
- 1/2 склянки подрібнений вафлі
Для прикраси:
- 1 стакан кокосової стружки
- Кокосові цукерки (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 200 ºС. Збити яйця з екстрактом мигдалю і цукром. Суміш повинна збільшитися в три рази в обсязі. Просіяти борошно на яйця і обережно перемішати, щоб тісто було ніжним і не втратило пишність. Випікати 30 хвилин, готовність перевірити зубочисткою.
- Для крему змішати вершковий сир з маслом і згущеним молоком, все добре перемішати.
- Для просочення змішати молоко зі згущеним молоком і відкласти в сторону.
- Готовий корж розділити на три частини. Змастити кожен шматок молочною сумішшю. Нанести на корж крем, додати подрібнений мигдаль і вафлі.
- Покласти зверху наступний корж і зробити повторити процедуру. Зверху укласти останній корж і намазати кремом з усіх боків. Прикрасити кокосовою стружкою і цукерками.
Шоколадний торт з червоним вином і полуничним джемом
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 200 мл червоного сухого вина
- 170 г борошна
- 35 г олії
- 150 г цукру
- 45 г какао
- 80 г полуничного джему
- 5 г розпушувача
- 1/2 чайної ложки солі
Для ганаша:
- 100 г чорного шоколаду
- 100 г жирних вершків
Спосіб приготування:
- Борошно, какао і розпушувач просіяти через сито. Додати розпушувач і цукор. Перемішати.
- Додати до сухих інгредієнтів полуничний джем, рослинне масло і вино. Перемішати тісто до однорідності.
- Готове тісто перемістити в невелику форму для випічки. Випікати пиріг при 160 ºС до готовності (її можна перевірити зубочисткою).
- Для ганаша шоколад розламати на шматочки, залити гарячими вершками і перемішати віночком до отримання однорідної маси блискучою.
- Полити пиріг ганашем, за бажанням прикрасити свіжою полуницею або гілочками розмарину.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які салати приготувати на 14 лютого . "Сьогодні" також ділилися рецептами кексів на День святого Валентина .