I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Кекси на День святого Валентина: ТОП-5 святкових рецептів

Рецепт смачних кексів на 14 лютого
Кекси на День святого Валентина
Кекси на День святого Валентина

День святого Валентина щороку відзначають 14 лютого . Якщо ви хочете здивувати кохану людину смачним десертом, спечіть апетитні і гарні кекси за рецептами з нашої добірки.

Дивіться відео, як зробити подарунки на 14 лютого своїми руками:

Реклама

Результат зробить особливим ваше спільне свято і залишить приємні враження про нього. Головне – страви на День святого Валентина повинні бути приготовлені з любов'ю.

Читайте також:

Реклама

Шоколадні мафіни з ягідним кремом

Капкейки на День святого Валентина
Капкейки на День святого Валентина

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

Для тесту:

  • 1,5 склянки борошна
  • 1 склянка цукру
  • 1/4 склянки какао
  • 1 ч.л. соди
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 1/4 склянки олії
  • 1 яйце
  • 2 банана
  • 1/4 склянки сметани

Для крему:

  • 70 г чорної смородини
  • 30 г цукру
  • 50 г води
  • 20 г цукру
  • 1 білок
  • Свіжа малина – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Перемішати в мисці просіяне борошно, какао, цукор, соду і розпушувач.
  2. Окремо змішати масло, сметану, яйце, додати до них розім'ятий в пюре банан.
  3. З'єднати обидві суміші, замісити однорідне тісто. Розкласти його по формах, випікати кекси при 180 ºС до готовності, близько 20-25 хвилин.
  4. Для приготування крему прогріти смородину з 30 г цукру. Подрібнити блендером в пюре, за бажанням пропустити через сито. Остудити в холодильнику.
  5. Збити ягідне пюре з білком до стійкості.
  6. А з останків цукру і води зварити сироп, довести його до температури в 110 °С. При збиванні білково-ягідної маси ввести гарячий цукровий сироп. Збивати крем ще кілька хвилин.
  7. Покрити маффіни кремом і прикрасити свіжою малиною.

Капкейки "Червоний оксамит"

Капкейки "Червоний оксамит"
Капкейки "Червоний оксамит"

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

Для кексів:

  • 2 1/2 чашки борошна, просіяного
  • 2 столові ложки несолодкого какао-порошку
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 1/2 склянки цукру
  • 1 1/2 чашки олія
  • 2 великих яйця кімнатної температури
  • 1/2 чайної ложки червоного гелевого харчового барвника
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі
  • 1 стакан пахти або кефіру
  • 1 1/2 чайні ложки харчової соди
  • 2 чайні ложки столового оцту

Для глазурі:

  • 225 г вершкового масла, розм'якшеного
  • 340 г вершкового сиру
  • 450 г просіяного цукрової пудри
  • 3/4 чайні ложки ванільного екстракту

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 °С. Застелити формочки для кексів паперовими вкладишами. Перемішати борошно, какао і сіль.
  2. Збити цукор і масло міксером. Додати яйця, по одному за раз, збиваючи після кожного додавання. Додати харчовий барвник і ваніль.
  3. Зменшити швидкість до низької. Додати борошняну суміш в три прийоми, чергуючи з двома додатками кефіру, і збиваючи після кожного.
  4. Змішати харчову соду і оцет в невеликій мисці (вона буде пінитися); додати суміш в тісто і збивати на середній швидкості 10 секунд.
  5. Розділити тісто рівномірно між формочками, заповнюючи кожну на три чверті. Випікати близько 20 хвилин. Остудити на решітці.
  6. Збити всі інгредієнти для глазурі, відправити в кондитерський мішок і видавити на кекси. Глазур також можна намазати ложкою.
  7. Поставити капкейки в холодильник на дві години перед подачею.

Апельсинові кекси з шоколадно-банановою начинкою

Кекси на День святого Валентина
Кекси на День святого Валентина

Час приготування:

  • 30 хвилин + час на охолодження

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Вершкове масло кімнатної температури – 100 г
  • Коричневий цукор – 120 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 125 г
  • Розпушувач – 1/2 ч.л.
  • Молоко – 4 ч.л.
  • Олія з апельсинових кірок – 2 ч.л.

Для ганаша:

  • Шоколад чорний, нарізаний – 60 г
  • Вершки 35% – 1/3 чашки
  • Банан, дрібно нарізаний – 3/4 шт.
  • Вершкове масло, розтоплене – 1/2 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Приготувати ганаш. У каструлі нагріти вершки до перших бульбашок. Залити вершками порізаний шоколад і перемішати до повного розчинення шоколаду. Охолодити ганаш до кімнатної температури і поставити в холодильник мінімум на годину або на ніч. Змішати ганаш з бананами.
  2. Добре збити масло з цукром так, щоб маса стала повітряною. Додати апельсинову олію і перемішати. По одному додати яйця і збивати після кожного. З'єднати борошно з розпушувачем, додати до рідких інгредієнтів і перемішати.
  3. Влити молоко і перемішати до отримання однорідного тіста. У формочки викласти тісто, зверху покласти по половині чайної ложки начинки і трохи втиснути всередину.
  4. Накрити зверху невеликою кількістю тесту начинку. Випікати при температурі 200 ° С 15 хвилин.

Класичні капкейки з масляним кремом

Капкейки класичні
Капкейки класичні

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

Для капкейков:

  • Борошно пшеничне – 200 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Цукор – 150 г
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Молоко – 120 мл
  • Розпушувач – 1 ч. Л.
  • Сіль – 1 щіпка

Для масляного крему:

  • Вершкове масло – 120 г
  • Цукрова пудра – 240 г
  • Молоко – до 100 г
  • Сіль – щіпка

Спосіб приготування:

  1. Цукор з маслом збиваємо до отримання однорідної пишної маси. Додаємо яйця, ванільний цукор і сіль, продовжуємо збивати.
  2. Борошно з розпушувачем просіюємо. Додаємо до маслу і яйцям, вливаємо молоко. Ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Розподіляємо тісто за формами, наповнюючи кожну але лише на дві третини.
  3. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при 175 ° С. У процесі приготування духовку не відкривати.
  4. Після приготування дістаємо форму з капкейками і даємо їм охолонути.
  5. Тим часом займемося кремом. Вершкове масло збиваємо до однорідної пишної маси. Додаємо сіль, половину цукрової пудри. Ще раз все збиваємо. Якщо крем занадто густий, додаємо трохи молока. Додаємо решту пудру і збиваємо до однорідної гладкої маси. Як у випадку з капкейк, так і у випадку з кремом – вершкове масло обов'язково має бути кімнатної температури. У крем потрібно додавати саме цукрову пудру, цукор все зіпсує.
  6. На вже остиглі капкейкі за допомогою кондитерського мішка наносимо "шапочку" з крему, прикрашаємо за настроєм – ламаним шоколадом, ягодами, спеціальними кондитерськими прикрасами, цедрою лимона.

Мармурові шоколадні капкейкі

Капкейки з вершковим сиром
Капкейки з вершковим сиром

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

Для крему:

  • 230 г вершкового сиру
  • 1 яйце
  • 65 г цукрової пудри

Для мафінів:

  • 200 г борошна
  • 200 г цукрової пудри
  • 15 г ванільного цукру
  • 30 г какао-порошку
  • 1 ч.л. соди
  • 1/4 ч.л. солі
  • 240 мл води
  • 80 мл олії
  • 1 ч.л. столового оцту

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ° С. Підготуйте форму для 12-ти кексів: змастіть маслом і застеліть паперовими вкладишами.
  2. Приготуйте крем: добре збийте сир, яйце і цукрову пудру.
  3. Для тесту підготуйте дві миски. У першій змішайте борошно, цукор, какао, соду і сіль. У другій – воду, олію, оцет.
  4. У борошні зробіть поглиблення, поступово влийте рідкі інгредієнти і перемішайте до повного розчинення.
  5. Розподіліть тісто по формах і ложкою влийте в центр кожного маффіни крем.
  6. Випікайте близько 25 хвилин в духовці при температурі 180 °С. Готовність перевірте зубочисткою. Злегка остудіть і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бананових капкейков з кремом з вершкового сиру . "Сьогодні" також писали, як приготувати ванільні капкейки.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти