День святого Валентина щороку відзначають 14 лютого . Якщо ви хочете здивувати кохану людину смачним десертом, спечіть апетитні і гарні кекси за рецептами з нашої добірки.
Дивіться відео, як зробити подарунки на 14 лютого своїми руками:
Результат зробить особливим ваше спільне свято і залишить приємні враження про нього. Головне – страви на День святого Валентина повинні бути приготовлені з любов'ю.
Шоколадні мафіни з ягідним кремом
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
Для тесту:
- 1,5 склянки борошна
- 1 склянка цукру
- 1/4 склянки какао
- 1 ч.л. соди
- 1/2 ч.л. розпушувача
- 1/4 склянки олії
- 1 яйце
- 2 банана
- 1/4 склянки сметани
Для крему:
- 70 г чорної смородини
- 30 г цукру
- 50 г води
- 20 г цукру
- 1 білок
- Свіжа малина – для прикраси
Спосіб приготування:
- Перемішати в мисці просіяне борошно, какао, цукор, соду і розпушувач.
- Окремо змішати масло, сметану, яйце, додати до них розім'ятий в пюре банан.
- З'єднати обидві суміші, замісити однорідне тісто. Розкласти його по формах, випікати кекси при 180 ºС до готовності, близько 20-25 хвилин.
- Для приготування крему прогріти смородину з 30 г цукру. Подрібнити блендером в пюре, за бажанням пропустити через сито. Остудити в холодильнику.
- Збити ягідне пюре з білком до стійкості.
- А з останків цукру і води зварити сироп, довести його до температури в 110 °С. При збиванні білково-ягідної маси ввести гарячий цукровий сироп. Збивати крем ще кілька хвилин.
- Покрити маффіни кремом і прикрасити свіжою малиною.
Капкейки "Червоний оксамит"
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
Для кексів:
- 2 1/2 чашки борошна, просіяного
- 2 столові ложки несолодкого какао-порошку
- 1 чайна ложка солі
- 1 1/2 склянки цукру
- 1 1/2 чашки олія
- 2 великих яйця кімнатної температури
- 1/2 чайної ложки червоного гелевого харчового барвника
- 1 чайна ложка екстракту ванілі
- 1 стакан пахти або кефіру
- 1 1/2 чайні ложки харчової соди
- 2 чайні ложки столового оцту
Для глазурі:
- 225 г вершкового масла, розм'якшеного
- 340 г вершкового сиру
- 450 г просіяного цукрової пудри
- 3/4 чайні ложки ванільного екстракту
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 180 °С. Застелити формочки для кексів паперовими вкладишами. Перемішати борошно, какао і сіль.
- Збити цукор і масло міксером. Додати яйця, по одному за раз, збиваючи після кожного додавання. Додати харчовий барвник і ваніль.
- Зменшити швидкість до низької. Додати борошняну суміш в три прийоми, чергуючи з двома додатками кефіру, і збиваючи після кожного.
- Змішати харчову соду і оцет в невеликій мисці (вона буде пінитися); додати суміш в тісто і збивати на середній швидкості 10 секунд.
- Розділити тісто рівномірно між формочками, заповнюючи кожну на три чверті. Випікати близько 20 хвилин. Остудити на решітці.
- Збити всі інгредієнти для глазурі, відправити в кондитерський мішок і видавити на кекси. Глазур також можна намазати ложкою.
- Поставити капкейки в холодильник на дві години перед подачею.
Апельсинові кекси з шоколадно-банановою начинкою
Час приготування:
- 30 хвилин + час на охолодження
Інгредієнти:
Для тесту:
- Вершкове масло кімнатної температури – 100 г
- Коричневий цукор – 120 г
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 125 г
- Розпушувач – 1/2 ч.л.
- Молоко – 4 ч.л.
- Олія з апельсинових кірок – 2 ч.л.
Для ганаша:
- Шоколад чорний, нарізаний – 60 г
- Вершки 35% – 1/3 чашки
- Банан, дрібно нарізаний – 3/4 шт.
- Вершкове масло, розтоплене – 1/2 ст.л.
Спосіб приготування:
- Приготувати ганаш. У каструлі нагріти вершки до перших бульбашок. Залити вершками порізаний шоколад і перемішати до повного розчинення шоколаду. Охолодити ганаш до кімнатної температури і поставити в холодильник мінімум на годину або на ніч. Змішати ганаш з бананами.
- Добре збити масло з цукром так, щоб маса стала повітряною. Додати апельсинову олію і перемішати. По одному додати яйця і збивати після кожного. З'єднати борошно з розпушувачем, додати до рідких інгредієнтів і перемішати.
- Влити молоко і перемішати до отримання однорідного тіста. У формочки викласти тісто, зверху покласти по половині чайної ложки начинки і трохи втиснути всередину.
- Накрити зверху невеликою кількістю тесту начинку. Випікати при температурі 200 ° С 15 хвилин.
Класичні капкейки з масляним кремом
Час приготування:
- 1 годину
Інгредієнти:
Для капкейков:
- Борошно пшеничне – 200 г
- Масло вершкове – 100 г
- Цукор – 150 г
- Цукор ванільний – 10 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Молоко – 120 мл
- Розпушувач – 1 ч. Л.
- Сіль – 1 щіпка
Для масляного крему:
- Вершкове масло – 120 г
- Цукрова пудра – 240 г
- Молоко – до 100 г
- Сіль – щіпка
Спосіб приготування:
- Цукор з маслом збиваємо до отримання однорідної пишної маси. Додаємо яйця, ванільний цукор і сіль, продовжуємо збивати.
- Борошно з розпушувачем просіюємо. Додаємо до маслу і яйцям, вливаємо молоко. Ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Розподіляємо тісто за формами, наповнюючи кожну але лише на дві третини.
- Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при 175 ° С. У процесі приготування духовку не відкривати.
- Після приготування дістаємо форму з капкейками і даємо їм охолонути.
- Тим часом займемося кремом. Вершкове масло збиваємо до однорідної пишної маси. Додаємо сіль, половину цукрової пудри. Ще раз все збиваємо. Якщо крем занадто густий, додаємо трохи молока. Додаємо решту пудру і збиваємо до однорідної гладкої маси. Як у випадку з капкейк, так і у випадку з кремом – вершкове масло обов'язково має бути кімнатної температури. У крем потрібно додавати саме цукрову пудру, цукор все зіпсує.
- На вже остиглі капкейкі за допомогою кондитерського мішка наносимо "шапочку" з крему, прикрашаємо за настроєм – ламаним шоколадом, ягодами, спеціальними кондитерськими прикрасами, цедрою лимона.
Мармурові шоколадні капкейкі
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
Для крему:
- 230 г вершкового сиру
- 1 яйце
- 65 г цукрової пудри
Для мафінів:
- 200 г борошна
- 200 г цукрової пудри
- 15 г ванільного цукру
- 30 г какао-порошку
- 1 ч.л. соди
- 1/4 ч.л. солі
- 240 мл води
- 80 мл олії
- 1 ч.л. столового оцту
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 ° С. Підготуйте форму для 12-ти кексів: змастіть маслом і застеліть паперовими вкладишами.
- Приготуйте крем: добре збийте сир, яйце і цукрову пудру.
- Для тесту підготуйте дві миски. У першій змішайте борошно, цукор, какао, соду і сіль. У другій – воду, олію, оцет.
- У борошні зробіть поглиблення, поступово влийте рідкі інгредієнти і перемішайте до повного розчинення.
- Розподіліть тісто по формах і ложкою влийте в центр кожного маффіни крем.
- Випікайте близько 25 хвилин в духовці при температурі 180 °С. Готовність перевірте зубочисткою. Злегка остудіть і подавайте.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бананових капкейков з кремом з вершкового сиру . "Сьогодні" також писали, як приготувати ванільні капкейки.