Плануєте романтичну вечерю на 14 лютого ? Валентинка до Дня всіх закоханих може бути не тільки у вигляді листівки або шоколадки, але і у вигляді смачних страв, приготованих своїми руками. Ми підготували для вас п'ять кращих салатів спеціально для вечері при свічках в День Святого Валентина .
Дивіться відео, що подарувати на 14 лютого коханій людині:
Салат "Гранатове серце" на День святого Валентина
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 2-3 шт. картоплі
- 2 курячих філе
- 50 г волоських горіхів
- 100 г сиру
- 2 моркви або морква по-корейськи
- 3 яйця
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Гранатові зерна – для прикраси
Спосіб приготування:
- Окремо відварити картоплю, моркву і яйця. Остудити, почистити і нарізати кубиками.
- Відварити куряче філе в підсоленій воді. Остудити і нарізати такими ж шматочками, як і інші інгредієнти.
- Волоські горіхи за бажанням підсмажити, дрібно порубати або подрібнити в блендері. Сир натерти на тертці.
- Викласти всі інгредієнти шарами в форму або формочки у вигляді серця, змащуючи майонезом: картопля, курка, горіхи, сир, морква і яйця. Поставити в холодильник до подачі.
- Прикрасити готовий салат гранатовими зернами.
"Капрезе" на День святого Валентина
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 2 м'ясистих помідора
- 1 велика кулька моцарелли
- 2 ст.л. оливкового масла
- Мелений чорний перець
- Сушені італійські трави
- Зелений базилік
- Бальзамічний оцет
Спосіб приготування:
- Помідори миємо й ріжемо кружальцями завтовшки приблизно 5 мм.
- Моцареллу виймаємо з розсолу і ріжемо тонкими пластинками. Вирізаємо сердечка з допомогою формочки для печива.
- Подрібнюємо чорний перець в млині для спецій.
- Чергуючи помідори і сир, викладаємо їх по колу. Поливаємо оливковою олією, посипаємо меленим перцем й італійськими травами.
- Збризгуємо бальзамічним оцтом і прикрашаємо листочками зеленого базиліка.
Салат зі буряковими сердечками
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 4 ст.л. нарізаних волоських горіхів, підсмажених
- 450 г готового буряка (відвареного або запеченого)
- 3 склянки руколи або іншої салатної зелені
- 1/4 чашка фенхеля, нарізаного
- Соус вінегрет – для заправки
- 1/4 чашка сиру фета, нарізаного кубиками або розкришеного
Спосіб приготування:
- Готовий буряк почистіть і наріжте тонкими пластинками. Виріжте сердечка за допомогою формочки для печива.
- З'єднайте промиту руколу (або салатний мікс), фенхель і волоські горіхи.
- Змішайте з соусом вінегрет (знадобиться кілька столових ложок).
- Перекладіть зелень на тарілку сервіровки, зверху рівномірно розподіліть буряк і фету.
Салат з оселедця з апельсинами і горіхами
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 1 філе слабосоленого оселедця
- 1 апельсин
- Жменя кедрових горішків
- 1 буряк
- 1 ст. л. гірчиці в зернах
- Пір'я шніт-цибулі
- Рослинна олія
- Чорний перець
Спосіб приготування:
- Розібрати апельсин на часточки і видалити білі плівки. Розрізати кожну скибочку навпіл.
- Відварений буряк нарізати великими шматочками.
- Злегка підсмажте кедрові горіхи на сковороді.
- Оселедець наріжте дуже дрібно.
- Додайте нарізану шніт-цибуля.
- Перемішайте, додайте олію, гірчицю в зернах і мелений перець. В кінці додайте остиглі кедрові горішки.
- Покладіть на тарілку кулінарну форму у вигляді сердечка. Її можна приготувати самостійно з фольги. Наповнити салатом, злегка утрамбовувавши, потім зняти.
Фруктовий салат в шоколадному кошику
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 1 ківі
- 1 апельсин
- 2 мандарина
- 1 груша
- 1 яблуко
- Жменя ягід
Для кошиків:
- 300 г чорного шоколаду
- 2 повітряні кульки
Для подачі:
- 100 г морозива
- 4 гілочки м'яти
Спосіб приготування:
- Розтопіть шоколад на водяній бані і дайте йому трохи охолонути.
- Потім приготуйте шоколадні кошики: за допомогою пензлика нанесіть шоколад на чисті повітряні кульки в 3-4 шари і дайте йому повністю застигнути (кульки надути до діаметра не більше 10 см).
- Через деякий час випустіть з кульок повітря і акуратно витягніть їх з шоколадних кошиків.
- Нарізані кубиками фрукти і ягоди перемішайте і викладіть в шоколадні кошики. За бажанням прикрасьте м'ятою і кулькою морозива.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом салату на 14 лютого з в'яленої вишнею . Крім цього, "Сьогодні" писали, що приготувати романтичну вечерю в італійському стилі .