Не знаєте, як спекти смачний і простий лимонний торт ? Тоді візьміть на озброєння наш рецепт. "Лимонник" зі сметанно-цитрусовим кремом просто чудовий. Такий десерт прикрасить будь-який святковий стіл.
Дивіться відео, як спекти лимонний торт з меренгою:
Торт "Лимонник"
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 343 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 2 склянки цукру
- 1 пакетик ваніліну
- Дрібка солі
- 2 склянки сметани
- 2.5 склянки борошна
- 1 ч.л. соди
- 1 ст.л. соку лимона
Для крему:
- 1 л жирної сметани
- 2 лимона
- 200 г вершкового сиру
- 1 склянка цукру
- Тертий шоколад
Спосіб приготування:
- Для крему сметану викласти в застелений марлею друшляк, кінці марлі зв'язати. Залишити на вісім годин або на ніч в холодильнику.
- Лимони помити, видалити шкірку і кісточки. Подрібнити в блендері разом з цукром.
- Сметану збити міксером з розм'якшеним вершковим маслом. Додати лимони з цукром і знову збити.
- Яйця збити міксером разом з цукром, ваніліном і сіллю. Додати сметану, борошно, соду і сік лимона, добре збити.
- Тісто вилити у форму, випікати при 170 ºС до готовності. Корж остудити і розрізати на три тонких пласта.
- Зібрати торт, змащуючи коржі кремом. Поставити в холодильник мінімум на дві години.
- Прикрасити верх і боки торта тертим шоколадом.
Корисна порада
Крім шоколаду, ви можете прикрасити торт сезонними фруктами і ягодами, а також зацукрованими лимонними часточками.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного рулету на згущеному молоці . "Сьогодні" також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном .