"Табуле" входить до списку всесвітньо відомих салатів і буде дуже доречним для тих, хто збирається дотримуватися Великого посту, він розпочався 15 березня. Адже салат готують з булгура, додають багато свіжої петрушки, м'яту, помідори, зелену цибулю, спеції. Спробуйте приготувати, це смачно і не шкідливо.
Якщо запланували порадувати своїх близьких оригінальним подарунком, скористайтеся ідеями з нашого календаря березневий свят.
Салат "Табуле"
Інгредієнти
- 1 склянка булгура
- 2 склянки води
- сік половини лимона
- 1 ст. л. оливкової олії
- 0.5 ч. л. меленого перцю
- 3-4 стебла зеленої цибулі
- пучок петрушки
- 1 огірок
- 2-3 помідора
- 2-3 гілочки свіжої м'яти
- 1 ч. л. солі
Рецепт приготування
- Залити промитий булгур окропом і залишити його під кришкою на 20-25 хвилин. Злити зайву рідину і дати крупі охолонути.
- Свіжовичавлений лимонний сік змішати з оливковою олією, сіллю і меленим перцем.
- Зелень помити, обсушити і дрібно нарізати.
- Помідори очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками разом з огірками.
- Перемішати булгур з овочами, зеленню і заправкою. Поставити в холодильник на годину, щоб салат настоявся.
- Подавати салат, прикрасивши дольками лимона, петрушкою та м'ятою.
А що не можна вживати і як поводитися під час Великого посту дивіться у сюжеті.
Тут знайдете меню на кожен день тижня під час Великого посту.