Головна Сьогодні

Великий пост-2021: рецепт східного салату з булгура

"Табуле" підійде для пісного і вегетаріанського харчування

"Табуле" входить до списку всесвітньо відомих салатів і буде дуже доречним для тих, хто збирається дотримуватися Великого посту, він розпочався 15 березня. Адже салат готують з булгура, додають багато свіжої петрушки, м'яту, помідори, зелену цибулю, спеції. Спробуйте приготувати, це смачно і не шкідливо.

Якщо запланували порадувати своїх близьких оригінальним подарунком, скористайтеся ідеями з нашого календаря березневий свят.

Салат "Табуле"

Інгредієнти

  • 1 склянка булгура
  • 2 склянки води
  • сік половини лимона
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 0.5 ч. л. меленого перцю
  • 3-4 стебла зеленої цибулі
  • пучок петрушки
  • 1 огірок
  • 2-3 помідора
  • 2-3 гілочки свіжої м'яти
  • 1 ч. л. солі

Рецепт приготування

  1. Залити промитий булгур окропом і залишити його під кришкою на 20-25 хвилин. Злити зайву рідину і дати крупі охолонути.
  2. Свіжовичавлений лимонний сік змішати з оливковою олією, сіллю і меленим перцем.
  3. Зелень помити, обсушити і дрібно нарізати.
  4. Помідори очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками разом з огірками.
  5. Перемішати булгур з овочами, зеленню і заправкою. Поставити в холодильник на годину, щоб салат настоявся.
  6. Подавати салат, прикрасивши дольками лимона, петрушкою та м'ятою.

А що не можна вживати і як поводитися під час Великого посту дивіться у сюжеті.

Відео: Сьогодні

Тут знайдете меню на кожен день тижня під час Великого посту.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти