Головна Сьогодні

3 рецепти випічки до Великого посту – грушевий тарт, шоколадний манник і пиріг з маком

Спробуйте легкі в приготуванні та смачні десерти

Уже в понеділок, 15 березня, починається Великий піст. І це зовсім не означає, що наступні 40 днів їжа буде досить "прісною і не яскравою". Забезпечити себе смачними стравами, якщо плануєте поститися, – легко. Наприклад, красивими десертами – шоколадним манником, грушевим тартом і кукурудзяним пирогом з маком.

У нашому березневому календарі свят знайдете оригінальні подарунки для близьких.

Грушевий тарт

Фото: instagram.com/postny_day/

Інгредієнти

  • Листкове тісто – 1 лист
  • Груші – 5 шт.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Цукор – 1/4 ст.
  • Вода – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Нагріти цукор, воду і мед. Варити до появи пухирців приблизно 4-5 хвилин.
  2. Коли маса злегка загусне і почне темніти, додати олію. Зменшити температуру до середньої.
  3. Додати груші і варити 45 хвилин. Не помішувати. Замість цього час від часу повертайте сковороду, доки рідина не стане дуже густою і сироподібною, а груші будуть ніжними.
  4. Розігріти духовку до 200градусів. Розкачати трохи розморожений лист листкового тіста на злегка посипаній борошном поверхні.
  5. Помістити листкове тісто над грушевою сумішшю в сковороді і обрізати краї.
  6. Якщо ви готували не в сковороді, то потрібно перелити груші і сироп в форму для пирога, а зверху накрити тістом.
  7. Випікати в попередньо розігрітій духовці до золотисто-коричневого кольору 20 хвилин.
  8. Дати охолонути до кімнатної температури. Перевернути на тарілку.

Шоколадний манник

Фото: instagram.com/grechka_co/


Інгредієнти

  • 250 г – апельсиновий сік
  • цедра – 1 апельсина
  • 130 г – манна крупа
  • 30 г – какао
  • 100 г – борошно
  • 90 г – цукор
  • 3 г – розпушувач
  • 50 г – олія (без запаху)

Спосіб приготування

  1. У мисці змішати сік, манну крупу і цукор, залишити на 30 хвилин.
  2. Додати цедру, олію, розмішати, ввести муку змішану з какао і розпушувачем, розмішати.
  3. Випікати за температури 180 градусів 40 хвилин.

Кукурудзяний пиріг з маком

Фото: instagram.com/olesya_buchy/

Інгредієнти

  • 120 г – кукурудзяного борошна
  • 120 г – цукру
  • 80 г – маку
  • 200 мл – окропу
  • 140 г – пшеничного борошна
  • 2 ч. л. – розпушувача
  • 100 мл – олії без запаху

Спосіб приготування

  1. Змішати кукурудзяне борошно, мак і цукор і залити окропом, залишити на пів години.
  2. Пшеничне борошно перемішати з розпушувачем і додати до запареним продуктам.
  3. Влити олію і все ретельно перемішати.
  4. Тісто викласти в форму, застелену папером для випічки, і акуратно розрівняти поверхню лопаткою.
  5. Випікати в духовці за температури 200 градусів близько 30-40 хвилин.

Тут знайдете меню по днях на тиждень під час Великого посту.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти