Цей рибний пиріг – ідеальне поєднання м'якого тіста, соковитого лосося і ніжної заливки. Помідори надають страві свіжість, а варена картоплю робить її дуже ситною.
Пиріг можна подавати до столу як теплим, так і охолодженим – все залежить від ваших уподобань.
Пиріг з лососем і картоплею
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 251 ккал на 100 г
Складові:
- 225 г пісочного тіста
- 4 яйця
- 175 г копченого лосося
- 100 г нарізаних коктейльних помідорів
- 100 г відвареної нарізаної картоплі
- 1 ст.л. свіжого нарізаного кропу
- 200 мл сметани або вершків
- Щіпка мускатного горіха
- Сіль і чорний перець
- Листя зеленого салату – для прикраси
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 ºC. Розкачайте тісто для пирога в коло діаметром 25 см.
- Викладіть тісто у форму, покладіть зверху спеціальний папір і засипте туди вантаж: сухий горох або квасолю. Випікайте в духовці 20 хвилин.
- Зніміть вантаж, змастіть тісто збитим яйцем і залиште в духовці ще на 5 хвилин до золотистої скоринки.
- Розкладіть по тісту нарізаний лосось, помідори та картоплю.
- У мисці збийте яйця, кріп, мускатний горіх, приправте сіллю і перцем і вилийте суміш на пиріг.
- Покладіть форму в духовку і запікайте 30-40 хвилин.
Як подавати випічку
Охолодіть пиріг, прикрасьте салатом і подавайте на стіл.
Дивіться відео, як спекти кіш з брокколі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати листковий пиріг з лососем і грибами . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як спекти кіш з куркою і кабачками .