Заливний пиріг зі шпинатом виходить ніжним і соковитим. Він хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді. Для цього пирога не потрібно замішувати і розгортати тісто, тому він готується швидше і простіше.
Дивіться відео, як спекти несолодкий пиріг для сніданку:
Сир можна взяти будь-який: твердий, адигейський, бринзу або фету. А замість шпинату використовувати іншу свіжу зелень: петрушку, кріп, зелену цибулю, мангольд, кінзу.
Заливний пиріг зі шпинатом і сиром
Час приготування:
- 1 годину
калорійність:
- 285 ккал на 100 г
Складові:
- 2 великих пучки свіжого шпинату
- 200-300 г сиру
- 2-3 яйця
- 200 г нежирних вершків або молока
- 2 ст.л. борошна
- Сіль перець
Спосіб приготування:
- Шпинат помити, нарізати і залити окропом на кілька хвилин. Злити воду, охолодити і віджати. Якщо ви використовуєте заморожений, то його просто розморозити, віджати рідину і нарізати.
- Сир натерти на крупній тертці або розкришити. Змішати зі шпинатом, трохи посолити при необхідності.
- В окремій мисці збити віночком яйця з вершками, додати борошно, сіль і перець.
- Форму змастити маслом або застелити змащеним папером для випічки. Викласти сирно-шпинатну масу. Залити рідким тістом.
- Відправити в розігріту до 180°С духовку на 35-40 хвилин.
Чому потрібно включити шпинат у своє меню
Шпинат здатний запобігти онкозахворюванню, добре зміцнює серце, бореться із зайвою вагою, мігренню і зберігає в собі таємницю афродизиака. У шпинаті унікальна кількість вітаміну К, багато вітаміну А, марганцю, магнію, фолієвої кислоти, вітаміну С, рибофлавіну, заліза.
Дієтологи рекомендують їсти шпинат, який пройшов термічну обробку: в сирому занадто багато щавлевої кислоти, і потрібно мати добре здоров'я, щоб їсти його сирим постійно (сирим їдять тільки молодий шпинат).
При покупці шпинату звертайте увагу на колір листя – вони повинні бути яскраво-зеленими. Не використовуйте зів'ялий шпинат, а куплений готуйте відразу (зірваний, він занадто швидко втрачає свої корисні речовини і смак).
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пиріг зі шпинатом і бринзою від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також ділилися рецептом слойок зі шпинатом і сиром від Даші Малахової.