Стрітстайл в Нью-Йорку

Модні сумки осені 2021

Корисні сніданки

Стиль Кейт Міддлтон

Тести

Найдорожче

Як спекти заливний пиріг зі шпинатом і сиром

Рецепт несолодкого пирога з зеленню і сиром

Заливний пиріг зі шпинатом виходить ніжним і соковитим. Він хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді. Для цього пирога не потрібно замішувати і розгортати тісто, тому він готується швидше і простіше.

Дивіться відео, як спекти несолодкий пиріг для сніданку:

Реклама

Сир можна взяти будь-який: твердий, адигейський, бринзу або фету. А замість шпинату використовувати іншу свіжу зелень: петрушку, кріп, зелену цибулю, мангольд, кінзу.

Читайте також:

Реклама

Заливний пиріг зі шпинатом і сиром

Час приготування:

  • 1 годину

калорійність:

  • 285 ккал на 100 г
Реклама

Складові:

  • 2 великих пучки свіжого шпинату
  • 200-300 г сиру
  • 2-3 яйця
  • 200 г нежирних вершків або молока
  • 2 ст.л. борошна
  • Сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Шпинат помити, нарізати і залити окропом на кілька хвилин. Злити воду, охолодити і віджати. Якщо ви використовуєте заморожений, то його просто розморозити, віджати рідину і нарізати.
  2. Сир натерти на крупній тертці або розкришити. Змішати зі шпинатом, трохи посолити при необхідності.
  3. В окремій мисці збити віночком яйця з вершками, додати борошно, сіль і перець.
  4. Форму змастити маслом або застелити змащеним папером для випічки. Викласти сирно-шпинатну масу. Залити рідким тістом.
  5. Відправити в розігріту до 180°С духовку на 35-40 хвилин.

Чому потрібно включити шпинат у своє меню

Шпинат здатний запобігти онкозахворюванню, добре зміцнює серце, бореться із зайвою вагою, мігренню і зберігає в собі таємницю афродизиака. У шпинаті унікальна кількість вітаміну К, багато вітаміну А, марганцю, магнію, фолієвої кислоти, вітаміну С, рибофлавіну, заліза.

Дієтологи рекомендують їсти шпинат, який пройшов термічну обробку: в сирому занадто багато щавлевої кислоти, і потрібно мати добре здоров'я, щоб їсти його сирим постійно (сирим їдять тільки молодий шпинат).

При покупці шпинату звертайте увагу на колір листя – вони повинні бути яскраво-зеленими. Не використовуйте зів'ялий шпинат, а куплений готуйте відразу (зірваний, він занадто швидко втрачає свої корисні речовини і смак).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пиріг зі шпинатом і бринзою від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також ділилися рецептом слойок зі шпинатом і сиром від Даші Малахової.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Собаки у стильних кампейнах - Jacquemus Fall 2021. Як вам?
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
13 - 19 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти