Борщ відомий у всьому світі. Одним з основних інгредієнтів цієї страви є буряк, який надає борщу інтенсивний червоний колір. Інші компоненти – картопля, морква, капуста, цибуля і м'ясо.
Дивіться відео, як осучаснити борщ і вареники:
Ми розповімо, як приготувати пісний борщ з сушеними грибами, квасолею і зеленими овочами.
Пісний борщ з грибами
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 1 буряк
- 3 картоплини
- 100 г зеленої стручкової квасолі
- 150 г білої квасолі
- 100 г зеленого горошку
- 2 цибулини
- Щіпка меленого мускатного горіха
- 1 корінь селери
- 1 морква
- 150 г брокколі
- 1/2 склянки білих сушених грибів
- Лавровий лист – за смаком
- Запашний перець – за смаком
- Сіль за смаком
- вода
Спосіб приготування:
- Замочити на ніч квасолю.
- Розігріти духовку до 160 ° С і запекти цибулю протягом 30 хвилин.
- Сушені гриби замочити на 30 хвилин.
- Довести воду до кипіння і варити квасолю 50 хвилин.
- В окремій каструлі відварити буряк протягом 40 хвилин, нарізати соломкою.
- На пару приготувати корінь селери, спаржеву квасолю, брокколі, горошок, морква. Нарізати овочі.
- Закип'ятити воду з грибами, кинути в неї картоплю, нарізану кубиками. Покласти в цю каструлю інші овочі та квасолю.
- Додати мускатний горіх, лавровий лист, перець, часник, а потім порізану запечену цибулю.
- Подавати борщ разом зі сметаною.
Корисні поради з приготування борщу
- Щоб борщ вийшов ароматнішим, можна в кінці додати в нього родзинки або чорнослив;
- Борщ їдять разом з чорним хлібом або часниковими пампушками;
- Готовий борщ можна посипати свіжою зеленню.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати борщ у мультиварці . "Сьогодні" також розповідали, як зварити борщ з грибами.