Дуже соковита, смачна і пряна страва. Її можна подавати з гарніром (рисом, гречаною кашею, вареною картоплею) або з шматочком м'яса або риби.
Фаршировані баклажани в духовці
Інгредієнти на 1 порцію:

- 1 баклажан
- 3 свіжих помідори або 100 г томатів у власному соку
- 1/2 шт. паприки
- 1/2 шт. цибулі
- 1-2 зубчики часнику
- 1 смужка черешкової частини селери
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. бальзамічного оцту
- 100 г моцарели або іншого сиру
- гвоздика
- каєнський перець
- лавровий лист
- сіль
- 1 ст. л. оливкової олії
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Баклажан готуємо в пароварці 20 хвилин (в сезон – краще на багатті на грилі).
- У сковороду з розігрітою оливковою олією додаємо порізану кубиками цибулю і дрібно нарізаний часник. Обсмажуємо разом до золотистого кольору. Додаємо нарізану дрібними кубиками паприку, томати, все швидко обсмажуємо і зменшуємо вогонь.
- Додаємо мед, бальзамічний оцет, перець, сіль за смаком, гвоздику і черешок селери. Млоїмо на слабкому вогні, поки маса не стане однорідною. Коли соус буде майже готовий, на кілька хвилин опускаємо в нього лавровий лист.
- Баклажан розрізаємо навпіл уздовж. З соусу витягаємо селеру, гвоздику і лавровий лист. Соус викладаємо на половинки баклажана. Зверху присипаємо сиром, тертим на крупну тертку. Відправляємо до духовки і запікаємо 25 хвилин при 200 градусах.
- Можна подавати з гарніром (рис, гречана каша, варена картопля), можна з шматочком м'яса або риби.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами тушкованих баклажанів з овочами. Сайт "Сегодня" також розповідав, навіщо потрібно їсти баклажани. Крім цього, ми повідомляли, що баклажани допомагають позбутися нікотинової залежності і запобігають появі зморшок.
Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани: