Курячі крильця, запечені на грилі, завжди виходять дуже смачними. Ми пропонуємо подавати їх разом з гострим соусом з баклажанів.
Курячі крильця із соусом з баклажанів
Складові:
- 1 кг курячих крилець
- 500 мл світлого пива
- 5-6 ст. л. меду
- 5-6 ст. л. томатного соусу або кетчупу
- 5-6 зубчиків часнику
- сіль
- суміш перців горошком
Для соусу:
- 2 баклажана
- 30 г домашнього майонезу
- 2 зубчики часнику
- 10 мл соєвого соусу
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Курячі крильця миємо і поділяємо на фаланги.
- Для маринаду часник подрібнюємо, горошини перцю злегка тиснемо із сіллю, кетчупом і медом, ретельно розмішуємо і намазуємо крильця. Додаємо до них пиво і маринуємо 30-60 хвилин. На пікніку смажимо на решітці для гриля.
- Соус готуємо, поки маринуються крила. Неочищені баклажани запікаємо в духовці при температурі 180°С протягом 25 хвилин.
- Даємо охолонути й очищаємо шкурки. Кладемо баклажан до блендера з іншими інгредієнтами і перебиваємо до однорідної маси.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати свинячі реберця барбекю в духовці. Ми також розповідали, як зробити барбекю зі шматочків курки. Крім цього, ми ділилися рецептами сербських чевапчичи.
Дивіться відео, як приготувати курячі крильця на грилі по-американськи: