Gluten free

Пальто на осінь

Відпочинок в Турції

Міс Україна

Тести

Ціна - космос!

Тушковані баклажани з овочами: чотири простих рецепти для обіду

Кращі ідеї рагу з баклажанів

Баклажани відрізняються насиченим смаком і добре поєднуються з іншими овочами та прянощами. Тушкуйте їх разом, щоб вийшов смачний гарнір, закуска або гаряче блюдо для вегетаріанського столу.

Рагу з картоплі і баклажанів

Реклама

depositphotos_3099025_m-2015
Овочеве рагу з баклажанами і картоплею
Фото: depositphotos.com

Реклама

Складові:

  • 5 середніх баклажанів
  • 3 червоних солодких перці
  • 7 стиглих помідорів
  • 8-9 картоплин
  • оливкова олія
  • 2 цибулини
  • орегано
  • 3 зубчики часнику
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування:

  1. Наріжте кубиками баклажани, посоліть і залиште на 15 хвилин. Потім промийте їх холодною водою.
  2. Перець помийте, очистіть від насіння і дрібно наріжте. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку, видаліть насіння.
  3. Картоплю почистіть і поріжте кубиками. У глибокій сковороді розігрійте масло і обсмажте в ньому картоплю.
  4. Коли віона злегка зарум'яниться, додайте подрібнену цибулю. Помішуючи, смажте кілька хвилин, потім викладіть в сковороду баклажани і солодкий перець.
  5. Додайте 1 ст. ложку подрібненого орегано, великими скибочками порізані помідори і пропущений через прес часник.
  6. Посоліть і поперчіть овочі, ретельно перемішайте їх, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності. Подавайте рагу зі свіжим багетом або чіабаттою.
Реклама

Баклажани, тушковані з селерою і помідорами

depositphotos_12304771_m-2015
Рагу з баклажанів з помідорами
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 3 стебла селери
  • 1 цибулина
  • оливкова олія
  • 1 кг помідорів
  • жменю оливок без кісточок
  • жменю каперсів
  • 4 баклажана
  • бальзамічний оцет
  • мелений чорний перець
  • базилік
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування:

  1. Селеру порізати невеликими шматочками. Цибулину тонко нарізати і обсмажити в олії. У сковороду з цибулею викладіть селеру і готуйте близько 5 хвилин.
  2. Помідори звільніть від шкірки, поріжте великими шматками і додайте до овочів. Посоліть і поперчіть суміш, всипте оливки і каперси, перемішайте, наройте кришкою і тушкуйте 15 хвилин.
  3. Баклажани наріжте кубиками і обсмажте в окремій сковороді з невеликою кількістю олії. Баклажани кубиками викладіть на тарілку, застелену паперовою серветкою.
  4. Коли зайвий жир вбереться, додайте їх до інших овочів. Скропіть рагу оцтом і тушкуйте ще 15 хвилин.
  5. Перед подачею посипте блюдо свіжомеленим чорним перцем і прикрасьте листочками базиліку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рагу з різних овочів

depositphotos_24483911_m-2015
Рагу з різних овочів
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 2 середні моркви
  • ріпа
  • 2 баклажани
  • 2 пастернаки
  • 150 г кореня селери
  • 2 ложки топленого масла
  • петрушка
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • 150 мл овочевого бульйону
  • сіль
  • мелений чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Воно може виступати як гарнір до м'яса або подаватися самостійно. Моркву і ріпу почистити і поріжте невеликими кубиками.
  2. Так само поріжте баклажани, пастернак і селеру. У глибокій сковороді розігрійте олію і, помішуючи, обсмажуйте овочі близько 10 хвилин.
  3. Додайте 1 ст. ложку подрібненої петрушки, томатну пасту, овочевий бульйон. Посоліть суміш, посипте її перцем.
  4. Під закритою кришкою тушкуйте рагу до готовності.

Холодна закуска з баклажанів

depositphotos_29329971_m
Холодна закуска з баклажанів
Фото: depositphotos.com

Складові:

 

  • 4 середніх баклажани
  • сіль
  • перець
  • рослинна олія
  • 2 цибулини
  • 1 маленький кабачок
  • 8 стиглих помідорів
  • винний оцет
  • мелений чорний перець
  • цукор

Рецепт приготування: 

  1. Подавати її з чорним хлібом. Баклажани нарізати кружечками, посолити, поперчити і обсмажити в розігрітій олії до золотистого кольору.
  2. Цибулю порізати кубиками і скласти в каструлю разом з підготовленими баклажанами. Кабачок почистити, м'якоть натерти на тертці і додати до овочів.
  3. Помідори нарізати великими шматками і злегка обсмажити в олії. Потім протріть томати через сито, додайте трохи винного оцту, сіль, мелений чорний перець і цукор за смаком.
  4. Перемішайте томатне пюре і залийте їм овочі. Тушкуйте все разом близько 15 хвилин, а потім закуска має охолонути.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фаршировані кабачки з куркою і овочами. Сайт "Сьогодні" також ділився  рецептом картопляної запіканки з рибою. Ми також повідомляли, чим корисна і небезпечна рання зелень.

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани будинку:

Читайте також:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
ТОП-5 фавориток редакції
"Міс Україна-2021"
@saraednswel
@saraednswel
@liza__miroshka
@liza__miroshka
@____rudi_____
@____rudi_____
@martareznichenko
@martareznichenko
@kris_trump
@kris_trump
1/2
MUST HAVE
Beauty-новинки по догляду за волоссям
Придбати
Just do it
Корисна порада на сьогодні
Налагодити роботу кишечника
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як приготувати домашній тірамісу
Хакнути
Біллі Айліш на обкладинці ELLE US
Естетика дому
Інтер'єрна лінійка від Louis Vuitton
1/2
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
27 вересня - 3 жовтня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як з'їздити у Будапешт недорого
Реальні ціни

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти