Полуницю зазвичай карамелізують з цукром. Роблять це на сковороді з товстим дном. Причому, іноді цукор змішують з водою і в цьому сиропі карамелізуются ягоди, а іноді в цукор додають вершкове або рослинне масло і підсмажують полуницю на маленькому вогні в цій суміші.
Якщо ви збираєтеся карамелізувати заморожену полуницю , обов'язково дайте їй відтанути і злийте зайвий сік. Великі ягоди розріжте навпіл або на кілька частин.
Як карамелізувати полуницю
- Цукор прогріти на сухій чавунній сковороді, на невеликому вогні, до тих пір, поки він не стане бурштинового кольору. Важливо не перетримати карамель, інакше буде відчуватися гіркота;
- Влити воду, приблизно третину від кількості цукру, перемішати, почекати кілька хвилин, помішуючи;
Читайте також:
- Додати полуницю, перемішати, але акуратно, щоб не пошкодити ягоди, томити в сиропі на маленькому вогні протягом 5-10 хвилин;
- За 2-3 хвилини до вимкнення вогню можна додати трохи кориці або ванілі.
Як використовувати карамелізовану полуницю
Карамелізовану полуницю можна подавати як самостійний десерт, соус до морозива або млинців, використовувати для прикраси тортів і десертів. А сироп додавати в лимонади або інші прохолодні напої.
Дивіться відео, як приготувати полуничну піцету:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити густе полуничне варення . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом полуничного лимонаду з м'ятою .