Хочете спекти смачний пиріг на сметані до кави? Тоді обов'язково зверніть увагу на рецепт від Айни Гартен, американської ведучої і автора кулінарних книг.
М'яке тісто з ароматом кориці, хрустка горіхова посипка і цукрова глазур – таке поєднання нікого не залишить байдужим.
Пиріг на сметані до кави
Час приготування:
- 1 година 10 хвилин
Калорійність:
- 364 ккал на 100 г
Складові:
Для пирога:
- 12 столових ложок (170 г) вершкового масла кімнатної температури
- 1 1/2 чашки цукрового піску
- 3 дуже великих яйця кімнатної температури
- 1 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
- 1 1/4 чашки сметани кімнатній температурі
- 2 1/2 чашки кондитерського борошна
- 2 чайних ложки розпушувача
- 1/2 чайної ложки харчової соди
- 1 чайна ложка солі
Для штрейзеля:
- 1/4 чашки світло-коричневого цукру
- 1/2 чашки борошна
- 1 1/2 чайної ложки меленої кориці
- 1/4 чайної ложки солі
- 3 столові ложки холодного масла, нарізаного кубиками
- 3/4 чашки нарізаних волоських горіхів або горіхів пекан
Для глазурі:
- 1/2 чашки цукрової пудри
- 2 столові ложки кленового сиропу
Дивіться відео, як спекти мармуровий кекс:
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 175 ° С. Змастити маслом і присипати борошном форму для пирога діаметром 25 см.
- Використовуючи електричний міксер, збити вершкове масло і цукор у великій мисці протягом 4-5 хвилин в пишний світлий крем.
- Додати яйця по одному, а потім додати ваніль і сметану.
- В окремій мисці просіяти разом борошно, розпушувач, харчову соду і сіль.
- Збиваючи на низькій швидкості, додати суміш борошна в рідке тісто.
- Для приготування штрейзеля додати у велику миску коричневий цукор, борошно, корицю, сіль і масло. Розтерти все руками в крихту, в кінці додати подрібнені горіхи.
- Викласти половину рідкого тіста в змащену маслом і посипану борошном форму і розрівняти її ножем для масла.
- Висипати зверху 3/4 склянки штрейзеля.
- Викласти тісто у форму, знову розрівняти ножем для масла. Розподілити зверху штрейзель, що залишився.
- Випікати від 45 до 55 хвилин, поки зубочистка не вийде з пирога чистою.
- Дати пирогу охолонути на решітці протягом 30 хвилин, а потім обережно перенести його на підставку.
- У маленькій мисці збити цукрову пудру і кленовий сироп. При необхідності влити декілька крапель води, щоб злегка розбавити глазур. Полити глазур'ю готовий пиріг і подавати.
Корисні поради
- Якщо у вас немає кондитерської муки, ви можете замінити її, змішавши 2 1/4 склянки звичайної пшеничної муки і 1/4 склянки кукурудзяного крохмалю.
- Якщо яйця холодні, помістіть їх в миску з теплою водою на 5 хвилин, перш ніж розбивати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти шоколадний пиріг з горіхами і карамеллю. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном .