Головна Сьогодні

Як приготувати освіжаючий полуничний лимонад з м'ятою

Найкращий рецепт ягідного лимонаду з фото

Домашній лимонад з полуницею і м'ятою – ідеальний напій для літа. Його кисло-солодкий смак відмінно втамовує спрагу.

Для приготування лимонаду підійдуть як свіжі, так і заморожені ягоди. Кількість цукру можна регулювати на свій смак, вона залежить від того, наскільки солодка або кисла вам попалася полуниця.

Лимонад з полуницею і м'ятою

Лимонад з полуницею
Лимонад з полуницею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин + час на охолодження

Калорійність:

  • 120 ккал на 100 г

Складові:

  • 350 г полуниці
  • 1 лимон або лайм
  • Невеликий пучок м'яти
  • 5 ст.л. цукру
  • Щіпка ваніліну
  • 1.5 л води

Спосіб приготування:

  1. Половину ягід подрібнити у блендері, а ту, що залишилися – розрізати навпіл.
  2. Лимон нарізати кружальцями завтовшки 5 мм.
  3. Скласти в каструлю полуничне пюре, половинки ягід, нарізаний лимон, ванілін і листочки м'яти.
  4. Залити цукор 200 мл води і, помішуючи, довести до кипіння, щоб він повністю розчинився. Закип'ячений сироп зняти з вогню і влити до підготовлених ягід з лимоном.
  5. Накрити кришкою і залишити настоюватися на 20 хвилин.
  6. Потім ягоди з сиропом залити холодною водою, що залишилася, і прибрати в холодильник на 2-3 години.

Як подавати напій

Подавати полуничний лимонад з льодом, прикрасивши листочками м'яти і скибочками лимона.

Дивіться відео, як зробити незвичайний домашній лимонад:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом персикового лимонаду.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти