Смачну паску на Великдень можна приготувати не тільки в духовці, але і в мультиварці. Рівномірний нагрів просто не дозволить випічці залишитися сирою або підгоріти. Єдина незручність приготування паски в мультиварці – за один раз можна спекти лише один пасхальний кекс.
У тісто можна буде додати будь-які наповнювачі на свій смак: родзинки, курагу, горіхи і цукати. Глазур теж підійде будь-яка: білкова, желатинова, шоколадна.
Паска в мультиварці: класичний рецепт з родзинками
Час приготування:
- 2.5 години
Інгредієнти:
- 4 склянки борошна
- 1 стакан молока
- 200 г цукру
- 200 г вершкового масла
- 4 яйця
- 15 г сухих дріжджів
- 100 г родзинок
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Збийте яйця і сіль в пишну піну.
- Сухі дріжджі змішайте з однією склянкою борошна.
- З'єднайте яйця, борошно з дріжджами, додайте розтоплене вершкове масло (не гаряче) і цукор, перемішайте.
- Влийте в суміш молоко і поступово введіть борошно. Замісіть тісто.
- В отримане тісто вмішайте попередньо замочений ізюм і рівномірно розподіліть.
- Викладіть тісто в мультиварку в режим підігріву на півгодини. Потім готуйте в режимі "Випічка" півтори години. Готовність перевірте зубочисткою.
- Готову паску, вийняту з мультиварки, можна прикрасити кольоровою посипкою або кремом.
Дивіться відео, як спекти паску за рецептом Григорія Германа:
Паска без дріжджів в мультиварці
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 400 г борошна
- 130 г цукру
- Дрібка солі
- 10 г розпушувача
- Щіпка кориці
- 4 яйця
- 130 г вершкового масла
- 100 г родзинок
- 1 г ваніліну
- Цедра половини лимона
Спосіб приготування:
- Вершкове масло заздалегідь розм'якшіть при кімнатній температурі. Збийте його з цукром і ваніліном.
- Додайте по одному яйця, кожен раз ретельно збиваючи масу. Потім додайте борошно і розпушувач. Має вийти досить густе і в'язке тісто. Якщо тісто вийшло дуже густе, можна додати трохи молока або сметани.
- В кінці додайте промиті і розпарені родзинки, корицю і цедру лимона. Перемішайте все ще раз і перекладіть тісто в змащену маслом чашу мультиварки. Дно і боки попередньо присипте борошном або манкою. Випікайте в режимі "Випічка" 1 годину. Після звукового сигналу відкрийте кришку і залиште паску до повного охолодження.
- Потім вийміть її за допомогою контейнера для варіння на пару. За бажанням прикрасьте паску білковою глазур'ю і посипкою або мигдальними пелюстками.
Смачна паска в мультиварці
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 350 г борошна
- 100 мл молока
- 50 г вершкового масла
- 2 яйця
- 1 жовток
- 80 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2 ч.л. швидкодіючих дріжджів
- 1 щіпка солі
- 1/3 ч.л. кориці
- 1/3 ч.л. імбиру
- Цедра половини лимона
- 80 г цукатів
- 1 білок
- Дрібка солі
- 1 ч.л. лимонного соку
- 40 г цукрової пудри
- Кондитерські прикраси
Спосіб приготування:
- Просійте борошно в чашу кухонного комбайна. Додайте молоко, розм'якшене вершкове масло, яйця, жовток, цукор, ванілін, дріжджі, сіль, корицю, імбир, лимонну цедру і замісіть тісто.
- Покладіть його в чашу, закрийте плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
- Цукати обваляйте в борошні. У тісто всипте цукати і добре вимісіть, щоб цукати розподілилися по всьому тісту.
- Зберіть тісто в кулю і покладіть в чашу мультиварки. Ввімкніть програму "Йогурт" на 5 хвилин, щоб чаша прогрілася, вимкніть її і залиште паску, не відкриваючи кришку, на 30 хвилин.
- Ввімкніть програму "Випічка" і після її завершення залиште паску на підігріві 15 хвилин.
- Потім вимкніть "Підігрів" і дайте пасці охолонути. Переверніть її на решітку і накрийте рушником.
- Білок збийте з дрібкою солі в пишну піну. Додайте лимонний сік і цукрову пудру. Прикрасьте верх паски. Зверху посипте кондитерськими прикрасами.
Нагадаємо, раніше ми писали, що прийнято святити на Великдень . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами смачних великодніх салатів .