Як спекти смачну паску в мультиварці: три перевірених рецепти

Рецепти пасок для мультиварки з фото

Смачну паску на Великдень можна приготувати не тільки в духовці, але і в мультиварці. Рівномірний нагрів просто не дозволить випічці залишитися сирою або підгоріти. Єдина незручність приготування паски в мультиварці – за один раз можна спекти лише один пасхальний кекс.

У тісто можна буде додати будь-які наповнювачі на свій смак: родзинки, курагу, горіхи і цукати. Глазур теж підійде будь-яка: білкова, желатинова, шоколадна.

Паска в мультиварці: класичний рецепт з родзинками

Паски прості в мультиварці
Паски прості в мультиварці / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2.5 години

Інгредієнти:

  • 4 склянки борошна
  • 1 стакан молока
  • 200 г цукру
  • 200 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 15 г сухих дріжджів
  • 100 г родзинок
  • Дрібка солі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця і сіль в пишну піну.
  2. Сухі дріжджі змішайте з однією склянкою борошна.
  3. З'єднайте яйця, борошно з дріжджами, додайте розтоплене вершкове масло (не гаряче) і цукор, перемішайте.
  4. Влийте в суміш молоко і поступово введіть борошно. Замісіть тісто.
  5. В отримане тісто вмішайте попередньо замочений ізюм і рівномірно розподіліть.
  6. Викладіть тісто в мультиварку в режим підігріву на півгодини. Потім готуйте в режимі "Випічка" півтори години. Готовність перевірте зубочисткою.
  7. Готову паску, вийняту з мультиварки, можна прикрасити кольоровою посипкою або кремом.

Дивіться відео, як спекти паску за рецептом Григорія Германа:

Паска без дріжджів в мультиварці

Паска в мультиварці
Паска в мультиварці / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 130 г цукру
  • Дрібка солі
  • 10 г розпушувача
  • Щіпка кориці
  • 4 яйця
  • 130 г вершкового масла
  • 100 г родзинок
  • 1 г ваніліну
  • Цедра половини лимона

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло заздалегідь розм'якшіть при кімнатній температурі. Збийте його з цукром і ваніліном.
  2. Додайте по одному яйця, кожен раз ретельно збиваючи масу. Потім додайте борошно і розпушувач. Має вийти досить густе і в'язке тісто. Якщо тісто вийшло дуже густе, можна додати трохи молока або сметани.
  3. В кінці додайте промиті і розпарені родзинки, корицю і цедру лимона. Перемішайте все ще раз і перекладіть тісто в змащену маслом чашу мультиварки. Дно і боки попередньо присипте борошном або манкою. Випікайте в режимі "Випічка" 1 годину. Після звукового сигналу відкрийте кришку і залиште паску до повного охолодження.
  4. Потім вийміть її за допомогою контейнера для варіння на пару. За бажанням прикрасьте паску білковою глазур'ю і посипкою або мигдальними пелюстками.

Смачна паска в мультиварці

Паска на Великдень: рецепт з фото
Паска на Великдень: рецепт з фото / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 350 г борошна
  • 100 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 жовток
  • 80 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 2 ч.л. швидкодіючих дріжджів
  • 1 щіпка солі
  • 1/3 ч.л. кориці
  • 1/3 ч.л. імбиру
  • Цедра половини лимона
  • 80 г цукатів
  • 1 білок
  • Дрібка солі
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 40 г цукрової пудри
  • Кондитерські прикраси

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно в чашу кухонного комбайна. Додайте молоко, розм'якшене вершкове масло, яйця, жовток, цукор, ванілін, дріжджі, сіль, корицю, імбир, лимонну цедру і замісіть тісто.
  2. Покладіть його в чашу, закрийте плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
  3. Цукати обваляйте в борошні. У тісто всипте цукати і добре вимісіть, щоб цукати розподілилися по всьому тісту.
  4. Зберіть тісто в кулю і покладіть в чашу мультиварки. Ввімкніть програму "Йогурт" на 5 хвилин, щоб чаша прогрілася, вимкніть її і залиште паску, не відкриваючи кришку, на 30 хвилин.
  5. Ввімкніть програму "Випічка" і після її завершення залиште паску на підігріві 15 хвилин.
  6. Потім вимкніть "Підігрів" і дайте пасці охолонути. Переверніть її на решітку і накрийте рушником.
  7. Білок збийте з дрібкою солі в пишну піну. Додайте лимонний сік і цукрову пудру. Прикрасьте верх паски. Зверху посипте кондитерськими прикрасами.

Нагадаємо, раніше ми писали, що прийнято святити на Великдень . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами смачних великодніх салатів .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Life Сьогоднi на Google News
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Спецпроект
Календар лайфхаків
Червень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
20 - 26 червня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Вечеря за ₴200 000 в Києві
За що такі гроші?
Хронометраж
11
дній
02
годин
02
хвилин
46
секунд
6 - 18 червня

74-й Каннський кінофестиваль

Перейти на спецтему
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Зробити в перебігу дня 4000 кроків
Тренуватися
Лайфхак дня
Як швидко і компактно зібрати валізу у відпустку
Хакнути

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти