Хочете спекти смачний домашній бісквіт ? Тоді спробуйте приготувати його в мультиварці – він буде пишним, повітряним і добре пропеченим.
У бісквітне тісто можна додати терту лимонну або апельсинову цедру, ванілін, какао-порошок, подрібнені горіхи. Їх слід попередньо змішати з борошном.
Класичний бісквіт в мультиварці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 297 ккал на 100 г
Складові:
- 5 яєць
- 1 стакан (200 г) цукру
- 1 стакан (200 г) борошна
- 1 ч.л. вершкового масла
- Олія соняшникова – для змащування форми
Спосіб приготування:
- Розділити яйця на білки і жовтки.
- Збити білки в пишну піну. Поступово додати цукор і збити до появи піків.
- По одному додати жовтки, кожен раз збиваючи. В кінці влити розтоплене вершкове масло.
- Всипати просіяне борошно і акуратно перемішати лопаткою рухами знизу вгору.
- Змастити форму для мультиварки рослинною олією, за бажанням застелити пергаментним папером.
- Включити режим "Випічка" і готувати до звукового сигналу.
- Остудити бісквіт в мультиварці, і тільки потім перевернути на тарілку.
Як подавати бісквіт
Дістати корж з ємності і прикрасити просіяного цукровою пудрою і ягодами. Крім того, ви можете використовувати бісквіт для приготування тортів .
Дивіться відео, як спекти дієтичний кекс без цукру:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного бісквіта в духовці.