I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Найсмачніша паска на Великдень від Юлії Висоцької

Перевірений рецепт паски

Здобні паски з родзинками і білковою глазур'ю – неодмінний атрибут Великодня. Їх традиційно печуть напередодні свята – в Чистий четвер або Велику суботу.

Паски, приготовані за рецептом Юлії Висоцької, виходять дуже смачними і ароматними. Крім цього, вони довго не черствіють, залишаючись м'якими протягом декількох днів.

Реклама

Паски на Великдень з сухими дріжджами

Паска на Великдень з глазур'ю
Паска на Великдень з глазур'ю

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 1076 ккал на порцію

Складові:

  • Борошно – 1 кг
  • Вершкове масло – 400 г
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Ізюм – 180 г
  • Цукор коричневий – 50 г
  • Молоко – 400 мл
  • Ром – 150 мл
  • Ванільний екстракт – 1 ч. Л.
  • Сухі дріжджі – 1 упаковка (11 г)
  • Сіль морська – 1/2 ч. Л.

Для глазурі:

Реклама
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Яєчні білки – 2 шт.

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріти до 180 °C.
  2. Ізюм замочити в ромі і дати постояти, потім рідину злити.
  3. Молоко підігріти до кімнатної температури.
  4. У чашу комбайна всипати борошно, додати дріжджі, цукор, сіль і попередньо розм'якшене вершкове масло і вимісити на маленькій швидкості насадкою-гаком.
  5. Продовжуючи вимішувати, по одному ввести яйця і ванільний екстракт, потім додати родзинки, влити тепле молоко і місити, поки не вийде досить рідке, однорідне тісто.
  6. Розділити готове тісто на дві частини і розкласти по формах так, щоб воно займало трохи більше половини обсягу. Накрити форми рушником або харчовою плівкою і прибрати в тепле місце для вистоювання на півтори-дві години.
  7. Як тільки тісто підійде до верхнього краю форми, поставити в розігріту духовку і випікати 45-50 хвилин.
  8. Приготувати глазур, збивши білки з цукровою пудрою, і відразу нанести на теплі паски.

Поради від Юлії Висоцької

  • Якщо немає рому, заваріть міцний фруктовий чай або Ерл Грей і замочіть в ньому родзинки, до нього непогано додати трохи в'яленої вишні, закарамелізовану цедру апельсина і лимона, та й взагалі будь-які сухофрукти.
  • Тісто має вийти досить рідким, липким і слухняним, воно легко "подружиться" з вашими улюбленими прянощами – кардамон або кориця будуть тут дуже до речі, а готову паску можна прикрасити кондитерською посипкою.

Дивіться відео, як спекти пасхального баранчика:

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, що готують на православний Великдень. Ми також розповідали, як зробити кольорову глазур для пасок .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти