Одними обов'язковими стравами на Великдень ніхто не обмежується, потрібні салати. І мінімум їх роблять два – повністю овочевим та з м'ясом.
У цій добірці вони святкові та тематичні, всі заправляються майонезом. Соус можна купити, а можна приготувати самостійно, це недовго.
Посилання на те, як це зробити просто та швидко, зустрінете нижче.
Салат з курки з ананасами
Інгредієнти:
- по 2 шт. яйця, огірки;
- бляшанка консервованої кукурудзи;
- 380 г консервованого ананаса;
- 300 г курячого філе;
- сіль, перець, зелень, майонез – за смаком.
Майонез можно швидко зробити вдома. Два простих рецепти знайдете тут.
Як приготувати:
- Куряче філе відварити і розділити на волокна або нарізати дрібними кубиками.
- Огірок порізати соломкою, яйця відварити круто і дрібно порубати.
- Зелень помити і подрібнити.
- Перемішати всі інгредієнти салату і заправити майонезом.
Салат "Фіалки" з редисом
Інгредієнти:
- 300 г капусти;
- 150 г свіжих огірків;
- 150 г редиски;
- 1 яйце;
- 75 мл майонезу;
- шпинат;
- зелена цибуля, сіль.
Спробуйте ще один овочевий салат із сезонним редисом. Він заправляється соусом на основі сметани.
Як приготувати:
- Редис помийте і наріжте тонкими, майже прозорими кружальцями. На кожному кружечку зробіть ножем надріз до середини. З'єднайте, використовуючи надрізи, по 4-5 пелюсток разом. Ще одну скрутіть трубочкою. Якщо пелюстка не приймає потрібну форму, скріпіть її зубочисткою і покладіть на хвилину в крижану воду. Після цього заберіть зубочистку.
- Решту редису і огірки поріжте соломкою.
- Капусту наріжте тонкою соломкою, а цибулю дрібно наріжте.
- З'єднайте разом нарізані овочі, половину зеленої цибулі, додайте майонез, сіль за смаком і добре перемішайте.
- Викладіть інгредієнти в салатник і посипте зверху цибулею, що залишилася. По краях прикрасьте листочками шпинату.
- У центр салату викладіть фіалки з редису. Серединку квітки посипте вареним тертим жовтком яйця.
Салат "Конвалії" із шинкою і чорносливом
Інгредієнти:
- 180 г шинки;
- 2 свіжі огірки;
- 2 відварені картоплини;
- 4 яйця;
- 50 г чорносливу;
- 20 г волоського горіха;
- 200 мл майонезу;
- зелень.
На Великдень можна приготувати холодну закуску, для неї потрібне дешеве сало та фарш.
Як приготувати:
- Половину огірка нарізати тонкими кружальцями і відкласти для декору.
- Решту огірків і шинку нарізати соломкою.
- Заздалегідь відварену картоплю почистити і натерти на крупній тертці.
- Чорнослив залити окропом, промити і дрібно порубати. Волоські горіхи подрібнити.
- Розділити відварені яйця на білки і жовтки.
- Зробити з білків квіти конвалії: спочатку вирізати кружальця, а потім зробити зубчики за допомогою фігурного ножа-ролика. Решту білків натерти на крупній тертці, а жовтки окремо на дрібній.
- Викласти салат на тарілку шарами: шинка, майонез, огірки, майонез, терта картопля, майонез, чорнослив, волоські горіхи, майонез і яєчний білок.
- Змастити майонезом верх і боки салату. Посипати салат тертим жовтком і викласти з боків кружечки огірків один на одного.
- З цибулі-порею вирізати листочки для конвалій. Прикрасити стеблами кропу без листя. Уздовж стеблинок викласти приготовані з білка квіти.