I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Ідея для вегетаріанської вечері: лазанья з запеченими овочами і сиром

Такий варіант лазаньї приємно вас здивує

Ця смачна лазанья в селянському стилі з додаванням овочів обов'язково стане улюбленою стравою вашої родини. Її можна готувати в будь-який час року, міняючи склад начинки по сезону.

Лазанья з запеченими овочами

Реклама

Лазанья із запеченими овочами
Лазанья із запеченими овочами

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 571 ккал на порцію

Інгредієнти:

Для начинки:

  • 2 червоні цибулини
  • По 1 маленькому червоному і жовтому перцю
  • 2 середніх кабачки
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 225 г помідорів чері
  • 390 г консервованих артишоків
  • 3 ст.л. томатного пюре
  • 75 г маслин без кісточок
  • 500 г пасати
  • 2 кульки по 125 г моцарели, подрібнені
  • 10 листів лазаньї, що не потребують варіння

Читайте також:

Реклама

Для білого соусу:

  • 25 г вершкового масла
  • 25 г борошна
  • 600 мл цільного молока
  • 50 г тертого чеддеру

Дивіться відео, чим вегани відрізняються від вегетаріанців:

Спосіб приготування:

  1. Перці помийте, видаліть насіння і наріжте шматочками по 2 см. Промиті кабачки наріжте кружальцями по 2 см. Очищені зубчики часнику подрібніть. Артишоки процідіть і розріжте на четвертинки. Очищену цибулю розріжте на шматочки.
  2. Розігрійте духовку до 220 °C. Змішайте цибулю, перець, кабачки і часник на великому деку. Збризніть оливковою олією, добре приправте і перемішайте. Запікайте 30 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Тим часом приготуйте білий соус: на середній сковороді розтопіть вершкове масло. Вмішайте борошно і готуйте 1 хвилину. Зніміть каструлю з вогню і поступово додайте молоко до отримання однорідної маси. Поверніть на вогонь і варіть, постійно помішуючи, поки не загусне. Зніміть з вогню і додайте половину чеддеру. Перевірте на спеції. Накрийте поверхню харчовою плівкою, щоб запобігти утворення плівки. Відставте в сторону.
  4. Вийміть форму для запікання з духовки, потім додайте помідори чері і артишоки. Перемішайте і готуйте ще 20 хвилин, поки овочі не підрум'яняться з обох боків. Вийміть з духовки і перемішайте з томатним пюре, оливками і пасатою. Зменшіть температуру духовки до 200 °C.
  5. Щоб зібрати лазанью, налийте 1/2 овочевого соусу в основу глибокої 2-літрової жароміцної форми, викладіть половину моцарели, потім викладіть шар з половини листів лазаньї. Зверху полийте половиною білого соусу. Повторіть ще раз, завершуючи білим соусом. Посипте чеддером.
  6. Готуйте в духовці 35-40 хвилин до золотистого кольору. Подавайте з зеленим салатом.

Корисна порада

Таку лазанью можна заморозити. Закінчіть п'ятий крок рецепта, остудіть, загорніть і відправте в морозильну камеру, де лазанья може зберігатися до 3-х місяців. Перед приготуванням необхідно розморозити і тільки потім поставити в духовку.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати тісто для лазаньї в домашніх умовах. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом класичного соусу бешамель для лазаньї.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти