Сьогодні ми будемо готувати смажені баклажани з м'ясним фаршем і приголомшливою овочевою начинкою. Це прекрасний рецепт для вихідного дня або звичайного обіду на дачі. Покроковий процес приготування від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Фаршировані баклажани
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 4 баклажана
- 500 г курячого фаршу
- 2 болгарських перці
- 1 цибулина
- 6 помідорів
- 1 зубчик часнику
- 1 перець чилі
- Зелень
- Тархун
- Горіхи
- Мускатний горіх
- Сіль
- Цукор
Спосіб приготування:
- Розігріти сковороду з олією.
- Частину цибулі нарізати кубиками, а частину – кільцями. Часник подрібнити.
- Відправити цибулю в сковороду і обсмажити до прозорості. Додати нарізаний солодкий перець.
- Додати фарш і обсмажити, розбиваючи лопаткою.
- Нарізати помідори без шкірки, додати їх в сковороду.
- Додати тархун, сіль, мускатний горіх і цукор.
- Зменшити вогонь, додати часник і дрібно порубаний перець чилі. Перемішати і залишити тушкуватися до готовності.
- Розігріти окрему сковороду з великою кількістю олією.
- Нарізати середні баклажани віялом і обсмажити з усіх боків. Викласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
Як подавати закуску
Розкрити баклажани і викласти на них фарш. Прикрасити зеленню базиліка, петрушки і кінзи. Додати подрібнені горіхи.
Більш детально – дивіться в сюжеті:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кебаба з баклажанами в духовці, а також писали, як приготувати салат з баклажанів з фетою.