Головна Сьогодні

Гречка з грибами, цибулею і кропом: пісний рецепт від Юлії Висоцької

Рецепт гречки зі смаженою цибулею та грибами

Гречка з смаженими грибами, цибулею і зеленню від Юлії Висоцької – прекрасний рецепт для Великого посту, який в 2020 році пройде з 2 березня по 18 квітня.

Для цієї страви можна використовувати будь-які заморожені або свіжі гриби. Якщо гриби заморожені, добре для аромату додати в сковороду під час смаження 1-2 сушених білих гриба, розтерши їх пальцями. Можна додати також будь-які свіжі або сухі трави.

Гречка з грибами і цибулею пісна

Гречка з грибами
Гречка з грибами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 569 ккал на порцію

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 200 г
  • Лисички – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 100 г
  • Часник – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Оливкова олія – 60 мл
  • Перець чорний мелений – 5 г
  • Сіль морська – 5 г

Спосіб приготування:

  1. Гречку залити двома склянками води, довести до кипіння, посолити, закрити кришкою і варити на невеликому вогні до готовності.
  2. Цибулину і зубчик часнику почистити і дрібно нарізати.
  3. Розігріти в сковороді 1-2 ст. ложки оливкової олії і обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору.
  4. Додати в сковороду лисички, посолити, поперчити, посипати кропом. Смажити, періодично помішуючи, до готовності грибів.
  5. Гречку викласти в сковороду з грибами, перемішати.

Як подавати пісну гречку

Перед подачею скропити гречану кашу з грибами оливковою олією.

Дивіться відео, як приготувати пісний гречаний плов:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як схуднути на гречаної дієті . "Сьогодні" також ділилися рецептами гречки для мультиварки .

Всі подробиці в спецтемі Великий піст 2020: календар харчування та рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти