Великий піст у 2021 році розпочався 15 березня і триватиме до 1 травня. Цього періоду вірянам слід відмовитися від м'яса та м'ясних продуктів, птиці, яєць, молока й молочних продуктів, а також всіх страв, до складу яких входять ці інгредієнти.
Якщо ви хочете урізноманітнити своє пісне меню, приготуйте смачний томатний суп із булгуром і сочевицею. Він прекрасно зігріває і дарує тривале відчуття ситості.
Шукайте найоригінальніший подарунок – скористайтеся варіантами з нашого березневого календаря свят.

Пісний томатний суп

Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 177 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 5 середніх помідорів або 10 ст. л. томатної пасти;
- 1 середня цибулина;
- 1 солодкий болгарський перець;
- 100 г червоної сочевиці;
- 100 г булгуру;
- 1 ч. л. солі з невеликою гіркою;
- 1/2 ч. л. чорного меленого перцю;
- 2-3 ст. л. рафінованої олії;
- свіжа зелень.
Спосіб приготування:
- Цибулю і перець нарізати дрібними кубиками і пасерувати в олії до прозорості цибулі.
- Додати пюре з помідорів або томатну пасту і тушкувати, поки паста не змінить колір.
- Додати промиті сочевицю і булгур, влити 1,5-2 л води, посолити, поперчити, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 20 хвилин.
- Подавати готовий суп зі свіжою зеленню.
На замітку
Якщо ви використовуєте свіжі помідори, то з них потрібно зняти шкірку і перебити блендером. Щоб шкірка краще знімалася, зробіть на помідорах хрестоподібний надріз і помістіть їх в окріп на кілька хвилин.
З цього матеріалу дізнаєтеся, як харчуватися по днях тижня під час Великого посту.