Попри різноманітність каш – від булгура до кускусу, гречка на наших столах буде завжди. Любителі гречки стверджують: у мультиварці вона зазвичай виходить смачнішою, ніж на плиті. Все просто – в мультиварці крупа томиться за невисокої температури, не втрачаючи структуру, але повністю розкриваючи свій смак і аромат. Для насиченішого смаку її можна варити на м'ясному, грибному або овочевому бульйоні. А час приготування крупи залежить від кухонного приладу, який ви використовуєте.
Розсипчаста гречка в мультиварці


Інгредієнти:
- 1 склянка гречаної крупи
- 2 склянки води
- 50 г вершкового масла
- 1 ч. л. солі
Спосіб приготування:
- Гречану крупу перебрати і добре помити під проточною водою.
- Насипати підготовлену крупу в чашу, додати воду і сіль.
- Закрити кришку і встановити режим "Гречка", "Крупа" або "Каша". Дочекатися звукового сигналу і додати шматочок вершкового масла. Перемішати.
Гречка в мультиварці з молоком

Інгредієнти
- 1,5 склянки гречаної крупи
- 500 мл молока
- 1 ст. л. цукру або за смаком
- 30 г вершкового масла
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Промиту гречку відправити в чашу мультиварки разом з усіма інгредієнтами.
- Виставити режим "Молочна каша" і варити до готовності.
- Подавати гречку з молоком теплим чи холодним.

Гречка в мультиварці з м'ясом

Інгредієнти:
- 2 склянки гречаної крупи
- 4 склянки води
- 350 г м'яса
- 150 г цибулі
- 150 г моркви
- 2 ст. л. олії
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- М'ясо помити, нарізати невеликими шматочками і обсмажити в олії. Для цього виставити у мультиварці режим "Смаження" або "Випічка" на 20 хвилин.
- Цибулю і моркву почистити. Натерти моркву на крупній тертці, а цибулю нарізати кубиками.
- Після того, як м'ясо обсмажиться, додати підготовлені овочі та продовжувати готувати ще десять хвилин.
- В отриману суміш додати перебрану й промиту гречку.
- Залити все водою, додати сіль і перець за смаком. Перемішати.
- Закрити кришку і виставити режим "Гречка". Готову страву прикрасити зеленню.

Гречка в мультиварці з овочами

Складові:
- 2 склянки гречаної крупи
- 3-4 склянки води
- 20 г вершкового масла
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1-2 цибулини
- 1-2 моркви
- 1-2 солодких перця
- Сіль, перець – за смаком
- Приправи – за смаком
Спосіб приготування:
- Встановити режим "Смаження", додати в чашу суміш олій.
- Поки масло нагрівається, нашаткувати кубиками овочі.
- Додати в мультиварку цибулю, перець і моркву. Готувати до м'якості овочів.
- За 2-3 хвилини перед закінченням смаження всипати в чашу промиту гречку. Посолити і поперчити.
- Перемішати і залити водою в пропорції 1:2.
- Коли смаження закінчиться, виставити програму "Крупи" і готувати гречку з овочами до звукового сигналу.

Гречка в мультиварці з куркою

Інгредієнти:
- 1 склянка гречаної крупи
- 1-2 курячих філе
- 1 цибулина
- 2 моркви
- 1 солодкий перець (за бажанням)
- 2 склянки води
- Сіль, перець за смаком
- 2 ст. л. олії
Спосіб приготування:
- Розігріти олію в чаші мультиварки в режимі "Смаження".
- Цибулю нарізати, моркву натерти на тертці або нарізати півкільцями. Перець нарізати брусочками.
- Додати в чашу овочі й смажити до м'якості. Потім додати нарізане куряче м'ясо і готувати, доки воно не побіліє.
- Засипати промиту гречку, залити водою, посоліть, додати спеції і встановити режим "Гречка" або "Крупа". Готувати до звукового сигналу.
Тут знайдете рецепт соковитих шведських фрикадельок у мультиварці.
Читайте також: