Фініки дуже популярні на Близьким Сході. Солодкі як карамель, вони добре поєднуються з чорним шоколадом.
Відомий британський шеф Джеймі Олівер радить приготувати фініки в глазурі з начинкою з мигдалю і марципану. Це чудовий пісний десерт, який можна зробити за лічені хвилини.
Фініки в шоколаді з мигдалем
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 85 ккал на порцію
Складові:
- 150 г якісного темного шоколаду (70%)
- 20 великих фініків
- 60 г марципану – за бажанням
- 20 шт. цілого очищеного мигдалю
Спосіб приготування:
- Розламайте шоколад на шматочки і розтопіть на водяній бані.
- Надріжте фініки з одного боку і видаліть кісточки.
- Кожен горішок за бажанням покрийте марципаном і нафаршируйте фініки.
- Один за іншим занурте фініки в розтоплений шоколад.
- Викладіть на лист пергаментного паперу і дайте застигнути.
Корисна порада
Щоб було легше наносити марципан на горіхи, зігрійте його в руках.
Дивіться відео, як зробити мигдалеві тістечка:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом цукерок з вівсянки і фініків . Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити смузі з фініками від Кортні Кардашьян .