Гарбузовий хліб – насправді, це гарбузовий кекс. Він готується з додаванням прянощів і чорного шоколаду, тому виходить шалено ароматним.
Покроковий відео рецепт від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Гарбузовий хліб в духовці
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 4 ст.л. насіння льону
- 300 г цільнозернового борошна
- 2 ч.л. розпушувача
- 0.5 ч.л. соди
- 200 г гарбузового пюре
- 100 г цукру
- 100 г чорного шоколаду
- 2 ч.л. кориці
- 0.5 ч.л. мускатного горіха
- Ванільний цукор – за смаком
Спосіб приготування:
- Подрібніть насіння льону в блендері або кавомолці. Залийте невеликою кількістю води і дати настоятися.
- Просійте борошно, додайте корицю, розпушувач, соду, мускатний горіх і ванільний цукор.
- Додайте рослинну олію до гарбузового пюре, перемішайте. Влийте трохи води.
- Змішайте борошняну і гарбузову суміші, додайте лляне насіння.
- В кінці додайте подрібнений шоколад.
- Поставте тісто в форму, застелену пергаментним папером, і випікайте при 170 ° С приблизно 35 хвилин.
На замітку
Щоб зробити гарбузове пюре, запечіть шматочки гарбуза в фользі в духовці до м'якості, а потім подрібніть за допомогою вилки або блендера.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом цибулевого хліба .