Не секрет, що вівсяна каша позитивно впливає на здоров'я. У ній багато цінних вітамінів, мікроелементів, а головне – "повільних" вуглеводів, що забезпечують організм людини енергією. Клітковина, яка в достатній кількості є у вівсянці, покращує травлення.
Але далеко не всі діти люблять цю корисну кашу. Щоб зробити вівсянку привабливішою для малюків, використовуйте смачні добавки: фрукти, ягоди, горіхи і шоколад.
Вівсянка з яблуками і корицею від Гордона Рамзі
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 150 г вівсяних пластівців
- 4 дрібно нарізаних фініка
- 1/2 чайної ложки меленої кориці
- Щіпка тертого мускатного горіха
- Щіпка меленого запашного перцю
- 2 нарізаних яблука
- 400 мл молока плюс для подачі
- Морська сіль
Дивіться відео, як приготувати вівсяне печиво без цукру:
Спосіб приготування:
- У середню каструлю з товстим дном відправте вівсяні пластівці, фініки, спеції і 3/4 нарізаних яблук. Посоліть, влийте молоко і 400 мл гарячої води.
- Поставте на вогонь. Нагрівайте, помішуючи, поки каша не почне кипіти.
- Варіть на помірному вогні впродовж 15-20 хвилин, регулярно помішуючи, до крему. Шматочки яблук повинні розм'якшити, а рідина вбратися.
- Подавайте вівсянку разом з шматочками свіжих яблук. Поставте поруч глечик з додатковою порцією молока.
Вівсяна каша з грушею і чорницею в мультиварці від Даші Малахової
Час приготування:
- залежить від моделі мультиварки
Інгредієнти:
- 150 г вівсяних пластівців
- 300-400 мл молока
- 100 мл вершків
- 10 г вершкового масла
- Кориця
- Мигдальні пластівці
- Чорниця
- Цукор – за смаком
Спосіб приготування:
- У чашу мультиварки викладіть вівсяні пластівці.
- Додайте трохи цукру, залийте молоком і вершками.
- Додайте за смаком трохи кориці, мигдальні пластівці і вершкове масло.
- Готуйте на режимі "Молочна каша" до звукового сигналу.
- У готову вівсянку додайте чорницю і очищену і дрібно нарізану грушу.
Шоколадна каша з фруктами і горіхами від Джеймі Олівера
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 200 г лісових горіхів без шкірки
- 200 г фініків
- 400 г вівсяних пластівців
- 2 чайні ложки екстракту ванілі
- 3 столові ложки гіркого якісного какао-порошку
- 1 апельсин
Для кожної порції:
- 200 мл кокосової води
- 1 столова ложка грецького йогурту
- 80 г свіжих фруктів
- 1 щіпка меленої кориці або якісного какао-порошку
Спосіб приготування:
- Підсмажте горіхи, потім відправте в чашу кухонного комбайна.
- Видаліть кісточки з фініків і додайте м'якоть до фундуку разом з половиною пластівців, екстрактом ванілі, какао-порошком і дрібно натертою апельсиновою цедрою.
- Добре подрібніть і перемішайте цю суміш з рештою пластівцями. Пересипьте в банку в кришкою. Там заготовка може зберігатися до двох тижнів.
- Покладіть 65 г суміші в каструлю і налийте 200 мл кокосової води. Акуратно нагрівайте впродовж трьох хвилин або до загустіння. Якщо суміш вийде дуже густою, додайте ще трохи води.
- Додайте в кожну порцію по ложці грецького йогурту і по 80 г свіжих фруктів. Посипте щіпкою меленої кориці або какао.
Порада: з фруктів можна взяти малину, ожину, нарізаний банан, терте яблуко або грушу, шматочки апельсина.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити рисовий пудинг на топленому молоці. "Сьогодні" також ділилися рецептом лінивої вівсянки у склянці з мандарином.