I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків і булочок

Кращі рецепти дріжджового тіста з фото

Багато насторожено ставляться до дріжджового тесту: здається, що замішувати його занадто довго і занадто складно. Але в приготуванні тіста на дріжджах немає нічого важкого: слід лише ретельно дотримуватися рецептури.

Читайте також:

Реклама

У нашій статті ви знайдете перевірені рецепти, за якими можна зробити відмінне тісто для пиріжків і булочок. Начинку вибирайте самі, адже в тісто можна загорнути практично все.

Дріжджове тісто для пиріжків в духовці

Пиріжки дріжджові
Пиріжки дріжджові

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 мл молока
  • 2 ч. л. дріжджів
  • 150 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 950 г борошна
  • 1 ч. л. солі

Дивіться відео, як приготувати дріжджовий пиріг з апельсином і морквою:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Злегка підігріти молоко і розвести в ньому дріжджі. Накрити рушником і поставити в тепле місце на 15 хвилин.
  2. Розтопити вершкове масло і остудити. Збити два яйця з сіллю і змішати з опарою, додати розтоплене масло. Всипаючи поступово борошно, замісити тісто, скачати його в кулю, накрити і залишити в теплому місці на годину, а потім розділіть на 50 кульок.
  3. Кожен кульку тіста розкачати в кружок і покласти в нього начинку. Защипати зверху і змастити поверхню яйцем, що залишилося.
  4. Випікати в духовці при температурі 190 ° С близько 20 хвилин – поки тісто не підрум'яниться. Готові пиріжки перекласти на тарілку і накрити чистим рушником.

Дріжджове тісто без яєць

Пиріг з дріжджового тіста
Пиріг з дріжджового тіста

Час приготування:

  • 3 години

Для опари:

  • 1/4 склянки теплої води
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. борошна
  • 12 г свіжих дріжджів

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 150 мл кефіру
  • 100 мл молока
  • 100 мл олії
  • 1/2 ч.л. солі
  • 3 ст.л. цукру
  • Ваніль

Спосіб приготування:

  1. Змішати всі інгредієнти для опари і почекати, поки суміш не спіниться.
  2. Завантажити продукти для тіста в чашу міксера, додати опару, місити 10 хвилин. Має вийти пластичне, практично не липнуче до рук тісто.
  3. Перекласти тісто в миску, накрити і поставити в тепло. Двічі прим'яти в процесі підйому.
  4. Розділити на 20-25 шматочків.
  5. Додати начинку і сформувати пиріжки. Пекти при 180 ºС до зарум'янювання (хвилин 25-30).

Дріжджове тісто для біляшів

Біляші з фаршем, рецепт на дріжджах
Біляші з фаршем, рецепт на дріжджах

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 375 мл молока 2,5%
  • 1 пачка сухих дріжджів
  • 650 г борошна
  • 50-70 г вершкового масла
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста у великій мисці розвести сухі дріжджі в теплому молоці разом з цукром. Додати трохи борошна і перемішати – опара повинна вийти консистенції сметани. Накрити миску рушником і поставити опару в тепле місце підходити (можна поставити опару в духовку на найнижчу температуру).
  2. Коли опара збільшиться в об'ємі і почне пузиритися, додати в неї розтоплене вершкове масло і сіль. Всипати просіяне борошно і замісити м'яке еластичне тісто. Знову накрити миску рушником і поставити в тепле місце на годину. Тісто має збільшитися в об'ємі вдвічі.
  3. Тісто, що підійшло, ще раз вимісити і розділити на невеликі шматочки розміром трохи більше волоського горіха. На присипаній борошном поверхні розкачати кілька кульок в коржі товщиною приблизно 3 мм.
  4. На середину кожного коржика викласти фарш. Підняти краї коржа і защипати, залишаючи отвір нагорі, як у ватрушки.
  5. Розігріти сковороду з маслом і викласти біляші отвором вниз. Обсмажити до золотистого кольору, перевернути і підрум'янити з іншого боку.

Дріжджове тісто для пиріжків на молоці

Пиріжки на молоці
Пиріжки на молоці

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 200 мл теплого молока
  • 50 г вершкового масла або маргарину
  • 3 ст.л. цукру
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ст. л. олії
  • 1/4 ч.л. солі
  • 3 склянки борошна

Спосіб приготування:

  1. У теплому молоці ретельно розчинити дріжджі, додати чайну ложку цукру і столову ложку борошна. Перемішати і поставити опару в тепло до появи бульбашок, приблизно на 15 хвилин.
  2. У мисці злегка розтерти розтоплене вершкове масло або маргарин, яйце, цукор, ванільний цукор, олію і сіль, перелити цю суміш в опару, перемішати.
  3. Всипати склянку просіяного борошна, змішати, потім, підсипаючи решту просіяного борошна, замісити м'яке тісто.
  4. Накрити, прибрати в тепло до підйому в два рази, приблизно на 1-1 1/2 години.
  5. Духовку розігріти до 180 ° С, деко застелити промасленим пергаментом.
  6. Тісто, що підійшло, перекласти на змащений олією стіл, поділити його на вісім кульок.
  7. Розплющити в коржі, покласти в центр начинку защипати в краю. Змастити пиріжки збитим яйцем, відразу поставити в духовку.
  8. Випікати до золотистого кольору, близько 25-30 хвилин. Перекласти готові пиріжки на тарілку і накрити рушником.

Дріжджове тісто на пиріжки на сковороді

Смажені пиріжки з капустою
Смажені пиріжки з капустою

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 400 г пшеничного борошна
  • 250 г кефіру
  • 1 яєчний жовток
  • 2 ст.л. олії
  • 1 ст.л. цукру
  • Дрібка солі
  • 1/3 ч.л. соди

Спосіб приготування:

  1. Підігріти кефір до 36 ºС. Додати цукор, сіль і жовток курячого яйця, ретельно перемішати.
  2. Влити олію і ще раз перемішати.
  3. Додати просіяне з содою борошно і замісити м'яке тісто. Накрити його плівкою на 15 хвилин.
  4. Готове тісто розділити на 10 частин, розкачати і покласти в центр начинку. Защипати краї.
  5. Розігріти сковороду з олією і обсмажити пиріжки з двох сторін до золотистого кольору.

Дріжджове тісто для булочок

Дріжджові булочки
Дріжджові булочки

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 420 г борошна
  • 30 г цукру
  • 200 мл молока
  • 30 г вершкового масла
  • 15 г свіжих або 5 г сухих дріжджів
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. солі

Спосіб приготування:

  1. Приготувати опару. Для цього в миску налити половину теплого молока. Додати розкришені дріжджі, чайну ложку цукру і столову ложку борошна. Перемішати.
  2. Поставити опару в тепло на 15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися і з'явилася піна.
  3. У великій мисці з'єднати залишився тепле молоко, м'яке вершкове масло, цукор, що залишився, сіль і яйце. Перемішати інгредієнти віночком, додати опару і ще раз перемішати.
  4. Поступово всипаючи борошно, замісити тісто. Накрити рушником і поставити підходити в тепло на годину.
  5. Перекласти тісто на присипаний борошном стіл і обминути. Розділити на вісім частин.
  6. За бажанням додати начинку. Перекласти на деко, змастити яйцем або молоком і дати постояти 15-20 хвилин.
  7. Випікати при 180 ° С до золотистого кольору.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити дріжджове тісто для піци . "Сьогодні" також ділилися рецептом пишного бісквіта .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти