Печені яблука з сиром та родзинками – смачний і корисний десерт, доречний для сніданку. Перед запіканням яблука потрібно обов'язково очистити від насіння і серцевини, але залишити шкірку. Вона збереже соковитість і красиву форму плодів.
Щоб начинка була ніжніше, протріть сир через сито. А щоб сирна маса краще тримала форму, додайте яєчний жовток.
Запечені яблука з сиром та родзинками
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 87 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4 великих яблука
- 200 г сиру
- 1 ст.л. меду або цукру
- Жменя родзинок
- Щіпка меленої кориці або ваніліну
- Лимонний сік
Спосіб приготування:
- Ізюм замочіть в теплій воді, промийте та висушіть.
- Перемішайте в мисці сир, мед, родзинки і корицю.
- У яблук зріжте нижню частину, щоб їх було зручніше поставити вертикально. Акуратно зріжте верхівки.
- Збризніть яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли. Виріжте серцевину і частину м'якоті.
- Поставте яблука у жароміцну форму. Начиніть їх сиром. Начинка повинна трохи підніматися над краями яблук.
- Запікайте в духовці 20-30 хвилин при температурі близько 180-200 ° С.
Як подавати запечені яблука
Печені яблука смачно їсти як теплим, так і холодним. За бажанням їх можна полити медовим сиропом. Для цього в чашці слід розвести чайну ложку меду з гарячою кип'яченою водою.
Дивіться відео, як вибрати яблука:
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися найкращими рецептами яблучної шарлотки . Ми також розповідали, як приготувати дріжджові пиріжки з яблуками .