I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на вечерю з індички: ТОП-5 рецептів

Кращі рецепти смачних страв з індички

М'ясо індички – смачний дієтичний продукт. Страви з нього відрізняються великою різноманітністю. Індичку можна запікати, смажити і варити. Її додають в салати і супи, тушкують разом різними соусами і фарширують.

Фрикадельки з індички в томатному соусі

Рецепти тефтелей і фрикадельок з різних країн
Рецепти тефтелей і фрикадельок з різних країн

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Для соусу:

Реклама
  • 1 цибулина
  • 1 стебло селери
  • 3 зубчики часнику
  • 1 гілочка чебрецю
  • 400 мл консервованих помідорів нарізаних
  • 1 ч. л. цукру
  • Сіль і чорний перець
  • 1-2 ч. л. соусу песто

Читайте також:

Для фрикадельок:

  • 500 г фаршу індички
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів
  • 3 ст. л. тертого пармезану

Дивіться відео, як приготувати млинці з індичкою:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Дрібно поріжте часник, цибулю і селеру. Відкладіть дві столові ложки суміші для фрикадельок, а решту викладіть в сковороду з олією.
  2. Додайте до овочів подрібнений чебрець і тушкуйте на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
  3. Додайте консервовані помідори, сіль, перець, цукор і соус песто. Тушкуйте разом з овочами.
  4. З'єднайте всі інгредієнти для фрикадельок – фарш, яйце, сухарі, пармезан і дві ложки відкладених цибулі і селери.
  5. Обережно перемішайте суміш, а потім сформуйте фрикадельки вологими руками.
  6. Опустіть їх в соус, доведений до кипіння. При необхідності влийте трохи води або бульйону і тушкуйте на слабкому вогні під кришкою 30 хвилин.
  7. Подавати страву можна з рисом, пастою або картопляним пюре.

Запечена гомілка індички в духовці

Гомілки індички в духовці
Гомілки індички в духовці

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 3 гомілки індички
  • 3 зубчики часнику, тонко нарізаних
  • 9 ст.л. жирних вершків
  • Сіль, перець – за смаком
  • Розмарин – кілька гілочок

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 °С.
  2. Гомілки індички помийте, обсушіть. Нашпигуйте кожну гомілку часником. Натріть сіллю і перцем.
  3. Складіть гомілки в гусятницю. Змастіть вершками ту частину гомілок, яка спрямована вгору. Відправте в духовку і почекайте, поки гомілки підрум'яняться (близько 15 хвилин).
  4. Перевернути на іншу сторону. Змастити вершками, підрум'янити.
  5. Потім покласти в гусятницю розмарин, закрити кришкою, зменшити вогонь до 180 ºС і готувати ще близько години.
  6. Готову страву вийняти з духовки і дати їй відпочити 15 хвилин.

Тушкована індичка з овочами

Тушкована індичка з овочами
Тушкована індичка з овочами

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 500 г філе індички
  • 3 помідори
  • 200 г цвітної капусти
  • 200 г баклажанів
  • 100 г болгарського перцю
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 5 ст. ложок сметани
  • 1 ст. ложка пшеничного борошна
  • Сіль, чорний мелений перець
  • Спеції
  • Свіжа зелень петрушки або кропу

Спосіб приготування:

  1. Філе індички нарізати невеликими порційними шматочками. Додати столову ложку сметани і спеції, перемішати. Залишити на 15-20 хвилин.
  2. Помідори очистити від шкірки і нарізати часточками. Цвітну капусту розібрати на окремі суцвіття. У невеликій каструльці довести воду до кипіння і відварити цвітну капусту протягом двох хвилин. Потім суцвіття відкинути на друшляк, щоб повністю стекла вода. Трохи остиглі суцвіття посипати борошном і перемішати.
  3. Баклажани очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою. Болгарський перець розрізати навпіл і вийняти насіння. Нарізати соломкою.
  4. Ріпчасту цибулю, очищену від лушпиння, тонко нашаткувати півкільцями. На середній вогонь поставити сотейник і розігріти в ньому кілька столових ложок олії.
  5. В олії обсмажити нарізану цибулю до отримання золотистого відтінку. До цибулі додати філе індички і продовжувати смажити, поки м'ясо не покриється рум'яною скоринкою.
  6. Додати помідори і цвітну капусту. Як тільки овочі обсмажаться, додати болгарський перець.
  7. Готувати протягом 5-7 хвилин, періодично перемішуючи інгредієнти. У сотейник покласти залишки сметани.
  8. Страву посолити і поперчити за смаком, а також додати спеції і приправи.
  9. Коли соус закипить, зменшити нагрів до мінімуму і закрити сотейник кришкою, залишивши невелику щілину для виходу пару. Якщо соус випаровується надто швидко, можна додати трохи води або рідкої сметани.
  10. Готову страву викласти в порційні тарілки і прикрасити свіжим подрібненим кропом або петрушкою.

Рулетики з індички з базиліком і сиром

Рулети з індички з базиліком і сиром
Рулети з індички з базиліком і сиром

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 500 г філе індички
  • Кілька гілочок зеленого базиліка
  • 150 г твердого сиру
  • 50 г волоських горіхів
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Філе індички помити, обсушити, нарізати скибочками завтовшки 1 1,5 см.
  2. Застелити дошку харчовою плівкою і відбити шматочки філе з двох сторін. Посипати сіллю і меленим чорним перцем.
  3. Листя базиліка помити і обсушити, твердий сир нарізати кубиками, горіхи підсмажити на сухій сковороді або в духовці.
  4. Подрібнити горіхи, базилік і сир в блендері.
  5. Викладати по 1-2 ч.л. сирно-базиліковим маси на кожну відбивну і згортати м'ясо щільними рулетиками.
  6. Щільно загорнути всі отримані рулетики в фольгу або помістити їх в рукав для запікання, перекласти на деко. Розігріти духовку до 200 градусів і запікати рулети 30-40 хвилин до рум'яної скоринки.
  7. Рулети з індички з начинкою можна подавати до столу як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Вони добре поєднуються з картопляним пюре, відварною рисом або запеченими овочами.

Полпеттоне з індички з шинкою і сиром

Полпетоне з індички
Полпетоне з індички

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

Для рулету:

  • 500 г фаршу індички
  • 200 г сирих домашніх ковбасок
  • 200 г вареної ковбаси
  • 1 яйце
  • 75 г черствого білого хліба
  • 125 мл молока
  • 50 г пармезану
  • Сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх – за смаком
  • 150 г бекону – для загортання

Для начинки:

  • 100 г сирокопченої шинки
  • 100 г твердого сиру

Спосіб приготування:

  1. Розрізати хліб на шматочки і замочити в молоці. Варену ковбасу нарізати дрібними кубиками. Пармезан натерти на дрібній тертці.
  2. У мисці з'єднати фарш індички з випатраними домашніми ковбасками. Сюди ж додати нарізану ковбасу, віджатий від молока хліб, яйце і пармезан. Посолити, поперчити, додати дрібку тертого мускатного горіха і перемішати до однорідності.
  3. На пергаментний папір викласти масу і розрівняти руками так, щоб вийшов прямокутник. Трохи прим'яти. Зверху викласти нарізану шинку, а на неї – тертий твердий сир, відступивши від країв по сантиметру.
  4. Акуратно, але щільно згорнути рулет, допомагаючи собі папером. Добре зліпити краю, а потім покрити поверхню беконом. Щільно загорнути рулет в папір і закрутити краю, як у цукерки. Помістити м'ясний рулет в розігріту до 200 °С духовку. Запікати 50 хвилин.
  5. Дістати рулет, звільнити його від паперу і помістити в духовку ще на 10 хвилин на гриль. Дістати, трохи остудити і розрізати на шматочки товщиною близько 1 см.

Корисна порада

Ковбаски в рецепті можна замінити свинячим фаршем.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати індичку з ананасами і грибами, а також ділилися рецептом рулетиків з індички з в'яленими томатами і сиром.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти