Тонке тісто і соковита начинка – заставу смачних пельменів . Ми розповімо, як зробити ніжні пельмені з індичкою, яблуками і цибулею. З останнім важливо не перестаратися, інакше зміниться колір фаршу і з'явиться гіркота в смаку.
Дивіться відео, як приготувати якісні пельмені і вареники:
Пельмені з індичкою
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 187 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Тісто для пельменів - 300 г
- М'ясо індички – 400 г
- Сало свиняче – до 100 г
- Лук – 50 г
- Яблуко – 1 шт. (за бажанням)
- Спеції – за смаком
- Сіль – 2 щіпки
Спосіб приготування:
- З шматочків філе індички, сала, цибулі і яблука приготуйте фарш, прокрутивши ці інгредієнти в м'ясорубку.
- Додайте сіль і спеції. Перемішайте.
- Тісто для пельменів потрібно тонко розкачати і вирізати спеціальним приладом або відповідним стаканчиком кружечки. Обрізки тіста можна використовувати знову, під'єднуючи їх до свіжих порцій тіста.
- На кожен кружечок з тіста покладіть по центру порцію фаршу, наприклад, близько 1,5 ч.л.
- Защипніть краю тесту, спочатку надавши форму півмісяця, а потім – скріпіть його кінці між собою. Викладайте пельмені в один шар на дерев'яну дошку, присипану борошном.
- Пельмені можна відварити відразу або заморозити.
Як подавати пельмені
Зазвичай пельмені подають з хріном, гірчицею, перцем і оцтом. До них відмінно підійде сметана, вершкове масло, томатний соус, морква з часником або будь-яка друга приправа, яка вам до душі. Також можна подати пельмені в бульйоні, зі свіжою зеленню і сметаною.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати китайські пельмені з лососем і креветками . "Сьогодні" також розповідали про найдорожчі пельмені в світі .