Немає нічого кращого, ніж тарілка гарячого домашнього супу вогкого осіннього дня. Тому ми пропонуємо приготувати смачні і ситні перші страви за рецептами з нашої добірки.
Дивіться відео, як зварити незвичайний гарбузовий суп:
Завдяки наваристим бульйонам і великій кількості спецій вони допоможуть організму протистояти будь-яким простудним і вірусним захворюванням.
Італійський овочевий суп мінестроне
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 2 л улюбленого бульйону
- 8 шматочків бекону, дрібно нарізати
- 50 г спагетті
- 3 стебла селери, нарізати
- 1 цукіні, нарізати кубиками
- 1 суцвіття брокколі
- 8 стручків спаржевої квасолі
- 1 солодкий перець, нарізати кубиками
- 1 морквина, почистити і нарізати кубиками
- 2 картоплини, почистити і нарізати кубиками
- 2 цибулини, почистити і дрібно нарізати
- 2 зубки часнику, почистити і дрібно нарізати
- 1 банка помідорів без шкірки, консервованих в томатному соку
- 50 г тертого пармезану
- Оливкова олія
- Базилік, дрібно нарізати
- Сушений орегано
- Гілочки розмарину
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- У великій каструлі розігріти олію, обсмажити бекон з цибулею і часником.
- Додати моркву і картоплю, через кілька хвилин – селеру, броколі, цукіні, перець і квасолю. Обсмажувати, помішуючи, поки овочі дещо не розм'якнуть.
- Додати томати з соком, розмарин, приправити орегано, посолити, поперчити і залити бульйоном.
- За 10 хвилин до готовності овочів додати спагетті і наприкінці – базилік. Перед подачею кожну порцію присипати пармезаном.
Гарбузово-томатний суп з беконом
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 300 г м'якоті гарбуза
- 1 банка (450 г) консервованих томатів у власному соку
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 гілочки чебрецю
- 100 мл сухого білого вина
- 2 ст. л. оливкової олії
- Сіль, перець – за смаком
- Копчена паприка – за смаком
- Тонкі скибочки копченого бекону – для подачі
Спосіб приготування:
- Цибулю і часник дрібно нарізати.
- Гарбуз порізати невеликими кубиками.
- На оливковій олії обсмажити цибулю, додати часник, чебрець і гарбуз.
- Обсмажувати на середньому вогні 6-7 хвилин, додати вино, тушкувати під кришкою 8-10 хвилин, видалити гілочки чебрецю, додати томати.
- Довести овочі до кипіння, подрібнити в блендері, при необхідності додати бульйон або воду, довівши суп до бажаної густоти, повернути на вогонь, посолити і поперчити за смаком, прогріти.
- Бекон обсмажити на сухій сковороді, викласти на паперові рушники.
- При подачі бекон розкришити в кожну тарілку або подати суп з цілим шматочком бекону.
Гороховий суп з копченостями
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- Бульйон – 2 л
- Картопля – 2 шт.
- Сухий колотий горох – 250 г
- Грудинка або бекон – 150 г
- Консервовані помідори – 400 мл
- Сіль за смаком
- Зелень – за смаком
Спосіб приготування:
- Приготувати овочевий або м'ясний бульйон.
- Горох промити під проточною водою, залити бульйоном і варити 30 хвилин, знімаючи піну.
- Картоплю очистити, помити і нарізати кубиками.
- Відправити картоплю в каструлю.
- Потім додати очищені від шкірки і пюрировані помідори. Варити суп до готовності гороху. Перевірити на сіль.
- В останню чергу додати шматочки обсмаженого бекону, довести до кипіння і зняти з вогню.
- Подавати гороховий суп із зеленню і лимонним соком.
Грибний суп з перловкою
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 400 г білих грибів
- 1 картоплина
- 1 морква
- 1 цибулина
- 3 ст.л. перлової крупи
- 80 г вершкового масла
- 5 горошин чорного перцю
- 2 ст.л. нарізаної петрушки
- 100 г сметани 20%
Спосіб приготування:
- Ретельно промити перлову крупу, залити 1 склянкою гарячої води, дати постояти півгодини.
- Морква, цибуля і картопля почистити і помити. Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю подрібнити, картоплю нарізати невеликими кубиками.
- Білі гриби промити, нарізати невеликими кубиками, залити холодною водою і варити 20 хвилин. Відкинути гриби на друшляк і злити рідину.
- У каструлю налити свіжу воду. Додати замочену перловку і варити 20 хвилин.
- Додайте картоплю і готувати ще 7 хвилин.
- У сковороді розігріти вершкове масло, обсмажити цибулю і моркву, помішуючи, 5 хвилин. Додати відварені гриби, посолити і смажити разом ще 5 хвилин.
- Викласти овочі з грибами в каструлю з перловкою, додати перець горошком і варити 10-15 хвилин.
- Наприкінці додати рубану петрушку, накрити кришкою і зняти з вогню. Дати супу настоятися 15 хвилин і подавати зі сметаною.
Суп з червоної сочевиці
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 1 цибулина
- 1 ст.л. ароматного соняшникової олії
- 1 ч.л. солодкої червоної паприки
- 1/2 ч.л. куркуми
- 1/2 ч.л. насіння коріандру
- Цедра 1 лимона
- 3 зубчики часнику
- 1 ст.л. оцту
- 1 морквина
- 1 червоний болгарський перець
- 150 г червоної сочевиці
- Курячий або овочевий бульйон
Для подачі:
- Йогурт
- Лимонний сік
- Зелень петрушки
Для обсмажування:
- 20-30 г вершкового масла
- 1 / 2-1 ч.л. меленої солодкої паприки
- 1 ст.л. борошна
Спосіб приготування:
- На соняшниковій олії обсмажити цибулю і дрібно порубаний часник. Додати спеції і залити оцтом, дати йому випаруватися.
- Додати дрібно нарізаний болгарський перець, моркву, цедру лимона і попередньо помиту сочевицю. Залити все бульйоном або водою.
- Варити до готовності сочевиці, близько 15 хвилин. Посолити, подрібнити в блендері до однорідності.
- Додати зажарку, ще раз підігріти і подавати сочевичний суп із зеленню, йогуртом і лимонним соком.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати томатний суп з квасолею і ковбасками. "Сьогодні" також ділилися рецептом тосканського супу з квасолею і макаронами.