I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на обід: ТОП-5 рецептів зігріваючих осінніх супів

Рецепти ситних перших страв з фото

Немає нічого кращого, ніж тарілка гарячого домашнього супу вогкого осіннього дня. Тому ми пропонуємо приготувати смачні і ситні перші страви за рецептами з нашої добірки.

Дивіться відео, як зварити незвичайний гарбузовий суп:

Реклама

Завдяки наваристим бульйонам і великій кількості спецій вони допоможуть організму протистояти будь-яким простудним і вірусним захворюванням.

Італійський овочевий суп мінестроне

Реклама

Мінестроне з овочами і беконом
Мінестроне з овочами і беконом

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 л улюбленого бульйону
  • 8 шматочків бекону, дрібно нарізати
  • 50 г спагетті
  • 3 стебла селери, нарізати
  • 1 цукіні, нарізати кубиками
  • 1 суцвіття брокколі
  • 8 стручків спаржевої квасолі
  • 1 солодкий перець, нарізати кубиками
  • 1 морквина, почистити і нарізати кубиками
  • 2 картоплини, почистити і нарізати кубиками
  • 2 цибулини, почистити і дрібно нарізати
  • 2 зубки часнику, почистити і дрібно нарізати
  • 1 банка помідорів без шкірки, консервованих в томатному соку
  • 50 г тертого пармезану
  • Оливкова олія
  • Базилік, дрібно нарізати
  • Сушений орегано
  • Гілочки розмарину
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. У великій каструлі розігріти олію, обсмажити бекон з цибулею і часником.
  2. Додати моркву і картоплю, через кілька хвилин – селеру, броколі, цукіні, перець і квасолю. Обсмажувати, помішуючи, поки овочі дещо не розм'якнуть.
  3. Додати томати з соком, розмарин, приправити орегано, посолити, поперчити і залити бульйоном.
  4. За 10 хвилин до готовності овочів додати спагетті і наприкінці – базилік. Перед подачею кожну порцію присипати пармезаном.

Гарбузово-томатний суп з беконом

Суп з гарбузом, помідорами і беконом
Суп з гарбузом, помідорами і беконом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 300 г м'якоті гарбуза
  • 1 банка (450 г) консервованих томатів у власному соку
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 гілочки чебрецю
  • 100 мл сухого білого вина
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець – за смаком
  • Копчена паприка – за смаком
  • Тонкі скибочки копченого бекону – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Цибулю і часник дрібно нарізати.
  2. Гарбуз порізати невеликими кубиками.
  3. На оливковій олії обсмажити цибулю, додати часник, чебрець і гарбуз.
  4. Обсмажувати на середньому вогні 6-7 хвилин, додати вино, тушкувати під кришкою 8-10 хвилин, видалити гілочки чебрецю, додати томати.
  5. Довести овочі до кипіння, подрібнити в блендері, при необхідності додати бульйон або воду, довівши суп до бажаної густоти, повернути на вогонь, посолити і поперчити за смаком, прогріти.
  6. Бекон обсмажити на сухій сковороді, викласти на паперові рушники.
  7. При подачі бекон розкришити в кожну тарілку або подати суп з цілим шматочком бекону.

Гороховий суп з копченостями

Для Близнюків – довгограйний гороховий суп з беконом
Для Близнюків – довгограйний гороховий суп з беконом


Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • Бульйон – 2 л
  • Картопля – 2 шт.
  • Сухий колотий горох – 250 г
  • Грудинка або бекон – 150 г
  • Консервовані помідори – 400 мл
  • Сіль за смаком
  • Зелень – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Приготувати овочевий або м'ясний бульйон.
  2. Горох промити під проточною водою, залити бульйоном і варити 30 хвилин, знімаючи піну.
  3. Картоплю очистити, помити і нарізати кубиками.
  4. Відправити картоплю в каструлю.
  5. Потім додати очищені від шкірки і пюрировані помідори. Варити суп до готовності гороху. Перевірити на сіль.
  6. В останню чергу додати шматочки обсмаженого бекону, довести до кипіння і зняти з вогню.
  7. Подавати гороховий суп із зеленню і лимонним соком.

Грибний суп з перловкою

Суп з білих грибів з перловкою
Суп з білих грибів з перловкою


Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 400 г білих грибів
  • 1 картоплина
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 3 ст.л. перлової крупи
  • 80 г вершкового масла
  • 5 горошин чорного перцю
  • 2 ст.л. нарізаної петрушки
  • 100 г сметани 20%

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промити перлову крупу, залити 1 склянкою гарячої води, дати постояти півгодини.
  2. Морква, цибуля і картопля почистити і помити. Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю подрібнити, картоплю нарізати невеликими кубиками.
  3. Білі гриби промити, нарізати невеликими кубиками, залити холодною водою і варити 20 хвилин. Відкинути гриби на друшляк і злити рідину.
  4. У каструлю налити свіжу воду. Додати замочену перловку і варити 20 хвилин.
  5. Додайте картоплю і готувати ще 7 хвилин.
  6. У сковороді розігріти вершкове масло, обсмажити цибулю і моркву, помішуючи, 5 хвилин. Додати відварені гриби, посолити і смажити разом ще 5 хвилин.
  7. Викласти овочі з грибами в каструлю з перловкою, додати перець горошком і варити 10-15 хвилин.
  8. Наприкінці додати рубану петрушку, накрити кришкою і зняти з вогню. Дати супу настоятися 15 хвилин і подавати зі сметаною.

Суп з червоної сочевиці

Суп із сочевиці
Суп із сочевиці

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • 1 ст.л. ароматного соняшникової олії
  • 1 ч.л. солодкої червоної паприки
  • 1/2 ч.л. куркуми
  • 1/2 ч.л. насіння коріандру
  • Цедра 1 лимона
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст.л. оцту
  • 1 морквина
  • 1 червоний болгарський перець
  • 150 г червоної сочевиці
  • Курячий або овочевий бульйон

Для подачі:

  • Йогурт
  • Лимонний сік
  • Зелень петрушки

Для обсмажування:

  • 20-30 г вершкового масла
  • 1 / 2-1 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 1 ст.л. борошна

Спосіб приготування:

  1. На соняшниковій олії обсмажити цибулю і дрібно порубаний часник. Додати спеції і залити оцтом, дати йому випаруватися.
  2. Додати дрібно нарізаний болгарський перець, моркву, цедру лимона і попередньо помиту сочевицю. Залити все бульйоном або водою.
  3. Варити до готовності сочевиці, близько 15 хвилин. Посолити, подрібнити в блендері до однорідності.
  4. Додати зажарку, ще раз підігріти і подавати сочевичний суп із зеленню, йогуртом і лимонним соком.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати томатний суп з квасолею і ковбасками. "Сьогодні" також ділилися рецептом тосканського супу з квасолею і макаронами.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти