I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як смачно заквасити капусту: ТОП-5 способів

Рецепти квашеної капусти – класичний, швидкий, із журавлиною та яблуками

Квашена капуста, ферментований продукт, дуже корисна для здоров'я. У ній є пробіотики – живі мікроорганізми, що відіграють важливу роль у роботі кишечника. Вони виробляють вітаміни, амінокислоти, формують здоровий кишковий імунітет і запобігають алергії, коливанню ваги, схильності до діабету другого типу і підтримують здоровий рівень холестерину. Квашена капуста містить 19 ккал на 100 г. Дієтологи рекомендують вживати не більше 200 г цього продукту на день. Ви можете купити квашену капусту в магазині, але найсмачніша – домашня.

Квашена капуста в банці

Реклама

Капуста квашена: рецепт
Капуста квашена: рецепт

Інгредієнти:

  • 2 кг капусти
  • 2 моркви
  • 1 л води
  • 2 ст. л. крупної солі
  • 1 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Знімаємо два верхніх листя з качана, викидаємо їх. Капусту тонко шаткуємо гострим ножем або використовуємо спеціальну терку-шатківницю.
  2. Нашатковану капусту викладаємо в таз, щоби було зручніше перемішувати і м'яти її.
  3. Моркву миємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці або на тертці для корейської моркви.
  4. Капусту з морквою добре переминаємо руками і дуже щільно утрамбовуємо у велику банку. Капуста має поміститися, якщо ні – замало пом'яли її.
  5. Тепер приготуємо розсіл. В один літр холодної кип'яченої води додаємо дві столові ложки солі, перемішуємо до розчинення солі та заливаємо отриманим розсолом
  6. Банку з капустою ставимо в глибоку тарілку, бо під час квашення витікатиме зайвий розсіл. Зверху просто прикриваємо кришкою або накриваємо марлею. Залишаємо капусту в теплі на два дні. Періодично (один-два рази на день) треба протикати виделкою і випускати з капусти бульбашки газів.
  7. Потім весь розсіл зливаємо в каструлю. Додаємо одну ложку з гіркою цукру, перемішуємо до розчинення і знову заливаємо розсолом капусту.
  8. Закупорюємо капусту кришкою і прибираємо ще на один день в холодильник. Процес бродіння зупинений, капусті треба настоятися і відпочити.

Читайте також:

Квашена капуста з яблуками

Квашена капуста в розсолі
Квашена капуста в розсолі

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 кг капусти
  • 2 шт. моркви
  • 250 г журавлини
  • 3-5 яблук

Для розсолу:

  • 1 л води
  • 1 склянка олії
  • 1 склянка цукру
  • 3/4 склянки оцту
  • 2 ст. л. солі
  • 1 головка часнику

Спосіб приготування :

  1. Приготувати розсіл – змішати всі інгредієнти, нарізаний часник, довести до кипіння і кип'ятити 2-3 хвилини.
  2. Нашаткувати капусту, натерти моркву. Укласти шарами в ємність капусту, моркву, журавлину, яблука, знову капусту.
  3. Залити капусту розсолом, покласти гніт. Через 2 дні капуста буде готова.

Читайте також:

Квашена капуста: класичний рецепт

Квашена капуста на зиму
Квашена капуста на зиму

Інгредієнти:

  • 1 кг капусти
  • 25 г солі
  • 200 г моркви
  • Кмин – за бажанням
  • Лаврове листя – за бажанням
  • Чорний перець горошком – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. З капусти зняти верхнє листя. Нашаткувати її тонко.
  2. Моркву очистити і крупно натерти.
  3. Помістити все у миску і присипати сіллю. Перетирати нічого не потрібно, тільки трохи перемішати.
  4. Перекласти у велику ємність і дерев'яним товкачем утрамбувати щільно. Доки капуста не пустить сік. Накрити тарілкою або дерев'яним диском і зверху встановити вантаж.
  5. Залишити для бродіння на кухні. Кожні два дні потрібно відкривати салат і протикати його дерев'яною палицею. Це для того, щоб виходив газ.
  6. Бродіння триватиме тиждень. Перекласти готову капусту в банку і прибрати в холодильник.

Читайте також:

Квашена капуста: рецепт із журавлиною

Квашена капуста у власному соку
Квашена капуста у власному соку

Інгредієнти:

  • Капуста – 3 кг
  • Морква – 100 г
  • Журавлина – 100 г
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 75 г
  • Насіння кропу – 10 г
  • Лаврове листя – 6-8 шт.
  • Мелений чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Для приготування квашеної капусти із журавлиною з качанів зніміть верхнє листя. Розріжте капусту на половинки і, видаливши качан, тонко наріжте.
  2. Моркву ретельно вимийте щіткою, потім очистіть і натріть на крупній тертці або середній. Журавлину вимийте, переберіть і обсушіть, розклавши на паперових рушниках.
  3. Підготовлені капусту і моркву помістіть у велику миску. Посипте цукром, сіллю, насінням кропу і меленим перцем за смаком. Ретельно перетріть руками, щоб виділився сік.
  4. На дно великої каструлі ємністю не менше 10 л покладіть лаврове листя. Потім шарами укладіть капусту з морквою, журавлиною і лавровим листям.
  5. Утрамбуйте капусту так, щоб вона дала якнайбільше соку. Накрийте кришкою, зверху – важкий гніт. Залиште в теплому місці на 2-3 дні.
  6. Через зазначений час на поверхні капусти має з'явитися піна. Зніміть гніт і кришку (дерев'яний кружок), зробіть в капусті кілька проколів довгим держаком дерев'яної ложки і залиште ще на 1 день.
  7. Готову квашену капусту із журавлиною розподіліть по чистих банках. Закрийте звичайними пластиковими кришками і приберіть для зберігання в прохолодне місце.

Квашена капуста

Квашена капуста
Квашена капуста

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1-3 шт.
  • Часник (за бажанням) – 3-4 зубчики

Для заливки:

  • Цукор-пісок – 0,5 склянки
  • Сіль грубого помелу – 1 ст. ложка
  • Вода – 500 мл
  • Перець чорний – 4-5 шт.
  • Перець запашний – 3-4 шт.
  • Олія – 0,5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 10 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Капусту нарізати тонкою, довгою соломкою. Моркву очистити, помити, натерти на крупній тертці.
  2. Часник очистити, пропустити через прес. Змішати в мисці всі овочі.
  3. У каструлю налити воду, закип'ятити. Всипати цукровий пісок, сіль, спеції, налити масло і оцет. Перемішати. Кип'ятити 1 хвилину.
  4. Гарячу заливку вилити в капусту. Зверху капусту накрити перевернутою тарілкою великого діаметру, на яку поставити гніт. Залишити настоюватися за кімнатної температури.
  5. Через 4-5 годин швидка квашена капуста буде готова.
  6. Готову квашену капусту швидкого приготування перекласти в банки, накрити капроновими кришками і зберігати в холодильнику.

Тут знайдете дізнайтеся, як приготувати домашню шаурму вдома.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти