I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на обід з баклажанів: кращі рецепти літніх страв

Рецепти смачних і простих страв з баклажанів з фото

З баклажанів можна приготувати безліч різних страв: від простих смажених баклажанів з майонезом і часником до хитромудрих запіканок, ікри, супів і рагу.

Щоб видалити гіркий сік з баклажанів, їх потрібно розрізати, щедро посолити, залишити на півгодини, а потім промити холодною водою.

Реклама

Рагу з курки і баклажанів

Рагу з курки і баклажанів
Рагу з курки і баклажанів

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 1 куряче філе або 2 філе стегон
  • 2 середніх баклажана
  • 3 середніх помідора
  • 2-3 солодких перці
  • 1 ріпчаста цибуля
  • Щіпка меленого перцю
  • 3 ст.л. томатного соусу
  • Соняшникова олія
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Помийте м'ясо і наріжте його шматочками середніх розмірів.
  2. Помийте болгарський перець, баклажани і помідори. Наріжте овочі невеликими кубиками.
  3. З цибулі зніміть шкірку. Дрібно її покришіть.
  4. Розігрійте олію на сковороді. Викладіть курку і обсмажте з усіх боків протягом 5 хвилин.
  5. Як тільки м'ясо змінить колір з рожевого на білий, додайте до нього всі підготовлені раніше овочі – баклажани, перець, цибулю, помідори.
  6. Перемішайте овочі з м'ясом. Додайте за смаком сіль, чорний перець і томатну пасту.
  7. Тушкуйте, не накриваючи кришкою і періодично помішуючи, близько 10 хвилин.
  8. Дайте страві трохи настоятися, а потім подавайте до столу, посипавши зеленню.

Грецька мусака с баклажанами і картоплею

Мусака з баклажанами і картоплею
Мусака з баклажанами і картоплею

Реклама

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 500 г картоплі
  • 3 баклажана
  • 1 кг філе баранини або яловичини
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 1 помідор
  • 1 ч. л. орегано
  • 0,5 склянки червоного сухого вина
  • 3 склянки молока
  • 1 лавровий лист
  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 1/3 склянки борошна
  • Сіль, перець – за смаком
  • 50 г зелені петрушки і кропу
  • 50 мл оливкової олії
  • 1 зубчик часнику
  • 100 г твердого сиру

Дивіться відео, як приготувати баклажани з салом на грилі:

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і баклажани почистіть, наріжте тонкими кружечками, посоліть. Обсмажте овочі окремо на розпеченій сковороді або запечіть в духовці.
  2. Приготуйте з м'яса фарш, додайте в нього дрібно порізані цибулю, моркву, томати і обсмажте все на розігрітій олії. Посоліть, поперчіть, додайте орегано, в середині обсмажування додайте у фарш вино і дайте йому випаруватися.
  3. На деко розкладіть картоплю, на неї – фарш, на фарш – баклажани і залийте все соусом бешамель.
  4. Готується соус так: дрібно нарізану цибулю і лавровий лист залийте молоком і закип'ятіть. Дайте відстоятися 10-15 хвилин і процідіть. Борошно підсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору і тонкою цівкою при постійному помішуванні влийте в нього молоко. Тепер соус доведіть до кипіння, постійно помішуючи, посоліть, поперчіть і варіть на малому вогні 20 хвилин. Готовий бешамель процідіть.
  5. Тепер мусаку посипте тертим сиром – і в розігріту до 180 °С духовку на 10 хвилин, до утворення золотистої скоринки.
  6. Перед поданням мусаку полийте зеленим соусом (оливкова олія, перебита із зеленню петрушки, кропу і часником).

Баклажани з м'ясним фаршем та сиром

Рагу з баклажанів
Рагу з баклажанів

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 4 баклажана
  • 300 г м'ясного фаршу
  • 100 г твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 3-4 ст.л. соєвого соусу
  • Щіпка розмарину
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Наріжте дрібно цибулю і часник, змастіть велику сковороду маслом і злегка обсмажте до золотистого кольору.
  2. Тоді викладіть в сковороду фарш і обсмажуйте, ретельно перемішуючи, близько 5 хвилин.
  3. Поріжте баклажани тонкими смужками або кубиками і викладіть в сковороду.
  4. Тушкуйте, поки баклажани не стануть м'якими.
  5. Тоді додайте соєвий соус, розмарин, сіль і перець за смаком.
  6. Тушкуйте, помішуючи, ще 5-10 хвилин або до готовності.
  7. Викладіть рагу на тарілку, присипте зверху тертим сиром і подавайте на стіл. Рагу можна їсти і як гарнір, і як повноцінну страву.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запіканки з баклажанів з м'ясним фаршем і помідорами, а також писали, як приготувати баклажани в сметані.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти