Куди їхати у серпні

Оновлюємо гардероб

Ритуали ранку

Підкорюємо гори

Тести

Найдорожче

Що приготувати на обід з баклажанів: кращі рецепти літніх страв

Рецепти смачних і простих страв з баклажанів з фото

З баклажанів можна приготувати безліч різних страв: від простих смажених баклажанів з майонезом і часником до хитромудрих запіканок, ікри, супів і рагу.

Щоб видалити гіркий сік з баклажанів, їх потрібно розрізати, щедро посолити, залишити на півгодини, а потім промити холодною водою.

Рагу з курки і баклажанів

Курка з літніми овочами
Курка з літніми овочами / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 куряче філе або 2 філе стегон
  • 2 середніх баклажана
  • 3 середніх помідора
  • 2-3 солодких перці
  • 1 ріпчаста цибуля
  • Щіпка меленого перцю
  • 3 ст.л. томатного соусу
  • Соняшникова олія
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Помийте м'ясо і наріжте його шматочками середніх розмірів.
  2. Помийте болгарський перець, баклажани і помідори. Наріжте овочі невеликими кубиками.
  3. З цибулі зніміть шкірку. Дрібно її покришіть.
  4. Розігрійте олію на сковороді. Викладіть курку і обсмажте з усіх боків протягом 5 хвилин.
  5. Як тільки м'ясо змінить колір з рожевого на білий, додайте до нього всі підготовлені раніше овочі – баклажани, перець, цибулю, помідори.
  6. Перемішайте овочі з м'ясом. Додайте за смаком сіль, чорний перець і томатну пасту.
  7. Тушкуйте, не накриваючи кришкою і періодично помішуючи, близько 10 хвилин.
  8. Дайте страві трохи настоятися, а потім подавайте до столу, посипавши зеленню.

Грецька мусака с баклажанами і картоплею

Мусака з баклажанами і картоплею
Мусака з баклажанами і картоплею / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 500 г картоплі
  • 3 баклажана
  • 1 кг філе баранини або яловичини
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 1 помідор
  • 1 ч. л. орегано
  • 0,5 склянки червоного сухого вина
  • 3 склянки молока
  • 1 лавровий лист
  • 4 ст. л. вершкового масла
  • 1/3 склянки борошна
  • Сіль, перець – за смаком
  • 50 г зелені петрушки і кропу
  • 50 мл оливкової олії
  • 1 зубчик часнику
  • 100 г твердого сиру

Дивіться відео, як приготувати баклажани з салом на грилі:

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і баклажани почистіть, наріжте тонкими кружечками, посоліть. Обсмажте овочі окремо на розпеченій сковороді або запечіть в духовці.
  2. Приготуйте з м'яса фарш, додайте в нього дрібно порізані цибулю, моркву, томати і обсмажте все на розігрітій олії. Посоліть, поперчіть, додайте орегано, в середині обсмажування додайте у фарш вино і дайте йому випаруватися.
  3. На деко розкладіть картоплю, на неї – фарш, на фарш – баклажани і залийте все соусом бешамель.
  4. Готується соус так: дрібно нарізану цибулю і лавровий лист залийте молоком і закип'ятіть. Дайте відстоятися 10-15 хвилин і процідіть. Борошно підсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору і тонкою цівкою при постійному помішуванні влийте в нього молоко. Тепер соус доведіть до кипіння, постійно помішуючи, посоліть, поперчіть і варіть на малому вогні 20 хвилин. Готовий бешамель процідіть.
  5. Тепер мусаку посипте тертим сиром – і в розігріту до 180 °С духовку на 10 хвилин, до утворення золотистої скоринки.
  6. Перед поданням мусаку полийте зеленим соусом (оливкова олія, перебита із зеленню петрушки, кропу і часником).

Баклажани з м'ясним фаршем та сиром

Рагу з баклажанів
Рагу з баклажанів / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 4 баклажана
  • 300 г м'ясного фаршу
  • 100 г твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 3-4 ст.л. соєвого соусу
  • Щіпка розмарину
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Наріжте дрібно цибулю і часник, змастіть велику сковороду маслом і злегка обсмажте до золотистого кольору.
  2. Тоді викладіть в сковороду фарш і обсмажуйте, ретельно перемішуючи, близько 5 хвилин.
  3. Поріжте баклажани тонкими смужками або кубиками і викладіть в сковороду.
  4. Тушкуйте, поки баклажани не стануть м'якими.
  5. Тоді додайте соєвий соус, розмарин, сіль і перець за смаком.
  6. Тушкуйте, помішуючи, ще 5-10 хвилин або до готовності.
  7. Викладіть рагу на тарілку, присипте зверху тертим сиром і подавайте на стіл. Рагу можна їсти і як гарнір, і як повноцінну страву.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запіканки з баклажанів з м'ясним фаршем і помідорами, а також писали, як приготувати баклажани в сметані.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
АКТУАЛОЧКА
Збираєшся на пікнік?
Де найкраще купувати продукти
Хочу дізнатись
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Правильно перекушувати
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Джеймі Олівер радить: 17 підказок для смачної їжі
Хакнути
Сольник зірки
МОГИЛЕВСЬКА
14 серпня / 20:00
5 головних концертів серпня
Леді Гага у сукні-накидці від Valentino
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Серпень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Останній місяць літа стартував
10 речей, які треба встигнути зробити у серпні
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти