Салати на зиму з кабачків допоможуть урізноманітнити ваш раціон в холодну пору року. Вони хороші тим, що не вимагають подальшої обробки, їх відразу можна подавати до столу.
Завдяки своєму нейтральному смаку кабачки відмінно поєднуються з різними овочами: помідорами, болгарським перцем, морквою, огірками, цибулею і часником.
Салат на зиму з кабачками, помідорами і перцем
Час приготування:
- 2 години
Складові:
- 1 кг очищених кабачків
- 1,5 кг помідорів
- 4 болгарських перцю
- 5-6 зубчиків часнику
- 100 г цукру
- 1 ст. л. кухонної солі
- 1 ст. л. оцту 9%
- 1 ст. л. олії
Спосіб приготування:
- Кабачки нарізати кубиками середнього розміру (1,5-2 см).
- Помідори нарізати середніми кубиками.
- Болгарський перець очистити від насіння і нарізати квадратиками.
- Нарізані помідори покласти в каструлю і поставити на плиту. Додати цукор і сіль, акуратно перемішати. Довести до кипіння і варити помідори 10 хвилин, періодично перемішуючи.
- Потім додати кабачки і перець. Влити олію, перемішати. Довести до кипіння, варити овочі 30 хвилин. За 15 хвилин до готовності додати рубаний або пропущений через прес часник. Періодично акуратно помішувати.
- За 1-2 хвилини до готовності додати оцет і відразу ж накрити кришкою. Довести до кипіння і зняти з вогню.
- Розлити в гарячому вигляді по стерилізованих банках і закрити простерилізованих кришками. Вийде 3 банки, об'ємом 0,45 л.
- Закупорені банки відразу перевернути догори дном, укутати і залишити до повного охолодження.
Салат на зиму з рисом і кабачками
Час приготування:
- 2 години
Складові:
- 1 склянка (250 мл) рису
- 500 мл води
- 600 г цибулі
- 180 мл олії
- 600 г моркви
- 600 г болгарського перцю (вага очищених овочів)
- 1 кг 300 г помідорів
- 2,5 ст. л. солі
- 2,5 ст. л. цукру
- 2,5 кг кабачків (вага очищених овочів)
- 5 зубчиків часнику
- 3 ст. л. оцту 9%
Дивіться відео, як вибирати кабачкову ікру:
Спосіб приготування:
- Промийте рис, викладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть кілька хвилин. Зніміть з вогню і залиште під кришкою, поки готуєте все інше. Крупа повинна бути злегка недовареною.
- Наріжте цибулю невеликими смужками і викладіть на сковороду з розігрітою олією. Обсмажуйте близько 10 хвилин на помірному вогні до напівпрозорості. Всипте моркву, натерту на крупній тертці, і готуйте ще 10 хвилин.
- Наріжте перець кубиками і викладіть в сковороду. Тушкуйте 10 хвилин. Помідори розділіть на невеликі шматочки і помістіть в окрему велику каструлю. Викладіть туди зажарку і поставте на вогонь замість сковороди.
- Приправте овочі сіллю і цукром і тушкуйте, поки помідори не дадуть сік. Очищені від шкірки і насіння кабачки наріжте кубиками і викладіть в каструлю.
- Хвилин через 15 додайте крупу, подрібнений часник і оцет. Якщо в рисі залишилася вода, злийте її. Перемішайте і готуйте ще пару хвилин. Розподіліть салат по банках і закатайте.
- Тримайте заготовку в сухому і прохолодному місці подалі від сонячних променів.
Салат "Кабачки по-корейськи" на зиму
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 1 молодий кабачок
- 1 морква
- 1 огірок
- 1/2 солодкого перцю
- Парасольки кропу – за смаком
- Кінза або інша зелень – за смаком
- 2/3 склянки яблучного оцту
- 2/3 склянки олії
- 2 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
- Натерти кабачок і моркву на тертці для корейської моркви.
- Огірки і перець нарізати тонкою соломкою.
- Перемішати овочі, додати дрібно посічену кінзу і суцвіття кропу без твердих стебел.
- Розкласти овочеву суміш в чисті банки. Якщо ви будете заготовляти салат на зиму, то банки і кришки потрібно простерилізувати.
- Для заправки змішати оцет, олію, соєвий соус і цукор. Якщо оцту додати менше, то маринуватися салат буде довше.
- Залити банки заправкою, закрити кришками, струсити. Якщо ви плануєте їсти салат відразу, залиште його на 5-6 годин в холодильнику.
- Для консервування салату прикрити літрові банки кришками і стерилізувати 40 хвилин. Закатати, перевернути догори дном на рушник і дати повністю охолонути.
- Зберігати кабачки по-корейськи в прохолодному місці.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити баклажани на зиму . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами заготовок з кабачків .