Куди поїхати у відпустку

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як приготувати смачні салати на зиму з кабачків

З кабачків виходять дуже смачні салати, які без проблем можуть зберігатися всю зиму

Салати на зиму з кабачків допоможуть урізноманітнити ваш раціон в холодну пору року. Вони хороші тим, що не вимагають подальшої обробки, їх відразу можна подавати до столу.

Завдяки своєму нейтральному смаку кабачки відмінно поєднуються з різними овочами: помідорами, болгарським перцем, морквою, огірками, цибулею і часником.

Салат на зиму з кабачками, помідорами і перцем

Салати на зиму з кабачків
Салати на зиму з кабачків / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 1 кг очищених кабачків
  • 1,5 кг помідорів
  • 4 болгарських перцю
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 100 г цукру
  • 1 ст. л. кухонної солі
  • 1 ст. л. оцту 9%
  • 1 ст. л. олії

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Кабачки нарізати кубиками середнього розміру (1,5-2 см).
  2. Помідори нарізати середніми кубиками.
  3. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати квадратиками.
  4. Нарізані помідори покласти в каструлю і поставити на плиту. Додати цукор і сіль, акуратно перемішати. Довести до кипіння і варити помідори 10 хвилин, періодично перемішуючи.
  5. Потім додати кабачки і перець. Влити олію, перемішати. Довести до кипіння, варити овочі 30 хвилин. За 15 хвилин до готовності додати рубаний або пропущений через прес часник. Періодично акуратно помішувати.
  6. За 1-2 хвилини до готовності додати оцет і відразу ж накрити кришкою. Довести до кипіння і зняти з вогню.
  7. Розлити в гарячому вигляді по стерилізованих банках і закрити простерилізованих кришками. Вийде 3 банки, об'ємом 0,45 л.
  8. Закупорені банки відразу перевернути догори дном, укутати і залишити до повного охолодження.

Салат на зиму з рисом і кабачками

Салат з рисом і кабачками на зиму
Салат з рисом і кабачками на зиму / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 1 склянка (250 мл) рису
  • 500 мл води
  • 600 г цибулі
  • 180 мл олії
  • 600 г моркви
  • 600 г болгарського перцю (вага очищених овочів)
  • 1 кг 300 г помідорів
  • 2,5 ст. л. солі
  • 2,5 ст. л. цукру
  • 2,5 кг кабачків (вага очищених овочів)
  • 5 зубчиків часнику
  • 3 ст. л. оцту 9%

Дивіться відео, як вибирати кабачкову ікру:

Спосіб приготування:

  1. Промийте рис, викладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть кілька хвилин. Зніміть з вогню і залиште під кришкою, поки готуєте все інше. Крупа повинна бути злегка недовареною.
  2. Наріжте цибулю невеликими смужками і викладіть на сковороду з розігрітою олією. Обсмажуйте близько 10 хвилин на помірному вогні до напівпрозорості. Всипте моркву, натерту на крупній тертці, і готуйте ще 10 хвилин.
  3. Наріжте перець кубиками і викладіть в сковороду. Тушкуйте 10 хвилин. Помідори розділіть на невеликі шматочки і помістіть в окрему велику каструлю. Викладіть туди зажарку і поставте на вогонь замість сковороди.
  4. Приправте овочі сіллю і цукром і тушкуйте, поки помідори не дадуть сік. Очищені від шкірки і насіння кабачки наріжте кубиками і викладіть в каструлю.
  5. Хвилин через 15 додайте крупу, подрібнений часник і оцет. Якщо в рисі залишилася вода, злийте її. Перемішайте і готуйте ще пару хвилин. Розподіліть салат по банках і закатайте.
  6. Тримайте заготовку в сухому і прохолодному місці подалі від сонячних променів.

Салат "Кабачки по-корейськи" на зиму

Кабачки по-корейськи з морквою
Кабачки по-корейськи з морквою / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1 молодий кабачок
  • 1 морква
  • 1 огірок
  • 1/2 солодкого перцю
  • Парасольки кропу – за смаком
  • Кінза або інша зелень – за смаком
  • 2/3 склянки яблучного оцту
  • 2/3 склянки олії
  • 2 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Натерти кабачок і моркву на тертці для корейської моркви.
  2. Огірки і перець нарізати тонкою соломкою.
  3. Перемішати овочі, додати дрібно посічену кінзу і суцвіття кропу без твердих стебел.
  4. Розкласти овочеву суміш в чисті банки. Якщо ви будете заготовляти салат на зиму, то банки і кришки потрібно простерилізувати.
  5. Для заправки змішати оцет, олію, соєвий соус і цукор. Якщо оцту додати менше, то маринуватися салат буде довше.
  6. Залити банки заправкою, закрити кришками, струсити. Якщо ви плануєте їсти салат відразу, залиште його на 5-6 годин в холодильнику.
  7. Для консервування салату прикрити літрові банки кришками і стерилізувати 40 хвилин. Закатати, перевернути догори дном на рушник і дати повністю охолонути.
  8. Зберігати кабачки по-корейськи в прохолодному місці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити баклажани на зиму . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами заготовок з кабачків .

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Робити зарядку для ніг
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як заготовити компот з абрикос
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти