Головна Сьогодні

Баклажани як гриби: рецепт тушкованих овочів в сметані

Інша назва страви – "Гриби з баклажанів"

Баклажани як гриби в сметані – це дуже смачна і проста страва, яку можна приготувати на обід або вечерю влітку. Щоб зробити сметанний соус ароматнішим, додайте розкришений кубик грибного бульйону або мелені сушені гриби.

Баклажани як гриби на сковороді

Баклажани як гриби в сметані
Баклажани як гриби в сметані
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 98 ккал на 100 г

Складові:

  • 3 середніх баклажани
  • 4 середні цибулини
  • 3 яйця
  • 3-4 ст.л. сметани
  • сіль, перець
  • спеції
  • 1-2 зубчики часнику
  • 50 г вершкового масла для смаження
  • рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Баклажани помити і нарізати кубиками зі стороною 1,5 см.
  2. Яйця трохи збити виделкою, посолити і залити ними баклажани. Добре перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
  3. Поки баклажани лежать в яєчній суміші, дрібно нашаткувати цибулю.
  4. Розігріти сковороду, налити олію і розтопити вершкове масло. Обсмажити цибулю до золотистого кольору.
  5. Зменшити вогонь до мінімуму і викласти баклажанно-яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб яйця розподілилися рівномірно і не вийшов омлет.
  6. Вичавити через прес часник. Можна додати інші улюблені спеції.
  7. Коли баклажани будуть майже готові, додати сметану, добре перемішати і тушкувати все ще 2-3 хвилини.
  8. Подавати, за бажанням, посипавши зеленню.

Корисна порада

Якщо ви хочете отримати більш дієтичну страву, використовуйте для смаження баклажанів тільки рослинну олію. А щоб баклажани тушкувалися і не пригорали, влийте трохи води.

Дивіться відео, як зробити в'ялені баклажани:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами ікри з баклажанів. Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати тушковані баклажани з овочами.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти