Баклажани як гриби в сметані – це дуже смачна і проста страва, яку можна приготувати на обід або вечерю влітку. Щоб зробити сметанний соус ароматнішим, додайте розкришений кубик грибного бульйону або мелені сушені гриби.
Баклажани як гриби на сковороді
![Баклажани як гриби в сметані Баклажани як гриби в сметані](https://cdn.segodnya.ua/i/original/media/image/5d1/493/f3a/5d1493f3a81b1.jpg.webp)
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 98 ккал на 100 г
Складові:
- 3 середніх баклажани
- 4 середні цибулини
- 3 яйця
- 3-4 ст.л. сметани
- сіль, перець
- спеції
- 1-2 зубчики часнику
- 50 г вершкового масла для смаження
- рослинна олія для смаження
![Не заморожуйте овочі та фрукти з високим вмістом води](https://cdn.segodnya.ua/i/image_100x100/media/image/5ef/1fe/0cb/5ef1fe0cb1269.jpg.webp)
Спосіб приготування:
- Баклажани помити і нарізати кубиками зі стороною 1,5 см.
- Яйця трохи збити виделкою, посолити і залити ними баклажани. Добре перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
- Поки баклажани лежать в яєчній суміші, дрібно нашаткувати цибулю.
- Розігріти сковороду, налити олію і розтопити вершкове масло. Обсмажити цибулю до золотистого кольору.
- Зменшити вогонь до мінімуму і викласти баклажанно-яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб яйця розподілилися рівномірно і не вийшов омлет.
- Вичавити через прес часник. Можна додати інші улюблені спеції.
- Коли баклажани будуть майже готові, додати сметану, добре перемішати і тушкувати все ще 2-3 хвилини.
- Подавати, за бажанням, посипавши зеленню.
Корисна порада
Якщо ви хочете отримати більш дієтичну страву, використовуйте для смаження баклажанів тільки рослинну олію. А щоб баклажани тушкувалися і не пригорали, влийте трохи води.
Дивіться відео, як зробити в'ялені баклажани:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами ікри з баклажанів. Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати тушковані баклажани з овочами.