Куди поїхати у відпустку

Як правильно худнути

Готуємо джем з абрикос

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Як заготовити баклажани в гострому соусі на зиму

Рецепт баклажанів з гострим перцем і часником

Баклажани в гострому соусі – дуже смачна заготівля на зиму. Ароматний соус з перцю і часнику робить цю страву яскравою і насиченою. А завдяки тому, що баклажани не смажаться, а запікаються в духовці, закуска виходить ще й корисною.

Готується така заготовка з баклажанів дуже швидко і просто. Її можна закрити капроновими кришками і зберігати в холодильнику.

Баклажани в гострому соусі на зиму

Баклажани в гострому соусі
Баклажани в гострому соусі / Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 89 ккал на 100 г

Складові:

  • 5 кг баклажанів
  • 1 кг 100 г червоного болгарського перцю
  • 200 г часнику
  • 1 стручок гострого перцю
  • 250 мл 9% оцту
  • 100 г (4 столові ложки з гіркою) цукру
  • 80 г – (4 столові ложки без гірки) солі
  • 300 мл рослинної олії.

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. У баклажанів відріжте плодоніжки і наріжте їх товстими кільцями товщиною не менше 1 см.
  2. Перекладіть баклажани в глибокий посуд і полийте олією. Відразу ж перемішайте, щоб всі кружечки були змащені.
  3. Застеліть деко пекарським папером і щільно викладіть на нього кружечки овочів. Поставте в розігріту духовку і запікайте при 200 °С 25 хвилин.
  4. Поки баклажани запікаються, приготуйте гострий соус. Очистіть зубчики часнику. Болгарський перець очистіть від насіння.
  5. Перекрутіть часник, гострий і солодкий перець через м'ясорубку.
  6. Додайте в соус цукор, сіль і оцет. Добре перемішайте, щоб кристали солі і цукру розчинилися.
  7. Додайте соус до баклажанів і перемішайте шляхом струшування. Не перемішуйте ложкою! Інакше баклажани перетворяться на кашу.
  8. Так як норма баклажанів велика, то краще її розділити на дві частини і перекласти в дві ємності. Так їх легше буде перетрушувати з соусом.
  9. Розкладіть баклажани по стерилізованих банках. Не трамбуйте їх, а лише злегка струшуйте банку для кращого розподілу. На дні ємності з баклажанами буде сік. Розливайте його по банкам в кінці, щоб в кожній банці була однакова кількість соусу.
  10. Настав час для стерилізації закуски з баклажанів. Спочатку простерилізуйте кришки. Для цього залийте їх окропом і залиште на 20 хвилин. Потім злийте воду і накрийте банки кришками. Поставте салат стерилізуватися в киплячу воду. Для цього покладіть на дно каструлі тканину або рушник. Налийте трохи води і доведіть до кипіння.
  11. Поставте в каструлю банки із заготівлею, щоб вода доходила їм по плечики. Кришки повинні бути на банках. Доведіть до кипіння і з цього моменту стерилізуйте закуску 20 хвилин. Потім дістаньте банки і закупорьте кришки. Переверніть заготовку догори дном і укутайте в ковдру на 12 годин. Після охолодження поставте банки в льох або комору на зберігання.

Скільки стерилізувати банки

Банки об'ємом 0,5 л стерилізувати 15 хвилин, 0,7 л – 20 хвилин, 1 л – 30 хвилин.

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани вдома:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити баклажани на зиму. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами заготовок з кабачків.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Частіше проявляти емоції
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як швидко охолодити каву
Хакнути
Сольник зірки
MONATIK
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
18 - 25 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Впізнаєш зірку за її модним образом?
Спробувати
Куди піти
Атмосферні тераси Києва для літніх вечорів
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти