Головна Сьогодні

Грецький салат: незвичайний рецепт з баклажанами і маринованим перцем

Цей рецепт – новий погляд на класичний грецький салат "Хоріатіки"

Справжній грецький салат – це ідеальне поєднання стиглих овочів, ніжного сиру фета і ароматної оливкової олії. Недарма ця смачна страва так популярна у всьому світі.

Щоб зробити її більш яскравою і насиченою, додайте смажені баклажани і маринований солодкий перець. Такий варіант грецького салату дуже ситний, тому його можна подавати як основну страву.

Грецький салат з баклажанами

Грецький салат: рецепт з фото
Грецький салат: рецепт з фото
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 107 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 стиглий помідор
  • 1 свіжий огірок
  • Половина баклажана
  • 1 цибуля салатна
  • 50 г фети
  • 2 листи салату
  • 1 перець маринований
  • 1 ст. л. каперсів або маслин
  • 10 мл оливкової олії
  • Сік лимона – за смаком
  • 0,5 ч. л. орегано

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі підготуйте, очистіть від шкірки.
  2. Огірок і помідор наріжте дуже крупно, можна кубиками, можна – ромбами.
  3. Перець, якщо він невеликий, можна залишити цілим, якщо великий – поріжте пелюстками.
  4. Цибулю наріжте кільцями.
  5. Баклажан поріжте на кубики або пластинки, підсмажте на сковороді.
  6. Всі овочі змішайте, листя салату нарвіть руками, додайте каперси.
  7. Сир фета наріжте великими кубиками. Перемішайте всі інгредієнти, заправте олією, соком лимона, посипте орегано.

Як подавати салат

Доповніть страву підігрітими грецькими коржиками.

Дивіться відео, як приготувати смачний вершковий салат:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом грецького салату зі смаженим сиром від Юлії Висоцької.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти