Головна Сьогодні

Чим здивувати маму на 8 Березня: 5 рецептів

Ці страви прості в приготуванні та обов'язково вам сподобаються

Уже зовсім скоро будемо дивувати своїх мам і бабусь чудовою святковою їжею. Меню на 8 Березня має бути особливим, смачним і корисним. І звісно, варто подбати і про подарунки. Ще не визначилися з цим? Подивіться в наш календар березневих подарунків, там знайдете ідеї, чим здивувати коханих жінок на 8 Березня. У цій добірці знайдете рецепти закусок, салатів, гарячих страв і десертів.

Фаршировані помідори з тунцем

Фаршировані помідори
Фаршировані помідори
Фото: Depositphotos

Помідор, начинений салатом з тунця – проста і дуже смачна закуска. Для неї краще буде тунець, консервований шматочками у власному соку.

Інгредієнти:

  • 100 г консервованого тунця
  • 1 яйце
  • 3 помідори із щільною м'якоттю
  • Зелена цибуля
  • 2 ст. л. майонезу
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварити круто, остудити і почистити. Дрібно нарізати або натерти на тертці.
  2. Помідори помити, зрізати верхівки і акуратно видалити м'якоть. Поставити томати догори дном на тарілку, щоб стік зайвий сік.
  3. Зелену цибулю помити і дрібно порубати.
  4. Змішати в мисці консервованого тунця, нарізану цибулю, варене яйце і майонез. Приправити до смаку.
  5. Наповнити помідори начинкою і одразу ж подавати.

Салат з курки з виноградом

Салат з курки з виноградом
Салат з курки з виноградом
Фото: Depositphotos

Цей салат готується з курячої грудки, сиру, яєць, горіхів і зеленого винограду. Ідеальний варіант для застілля на 8 Березня.

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка
  • 200 г твердого сиру
  • 5 курячих яєць
  • Гроно зеленого винограду
  • Майонез – до смаку
  • Підсмажений мигдаль або волоські горіхи – жменя
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відварити курячу грудку в воді з додаванням спецій. Остудити і розібрати на волокна.
  2. Сир натерти на тертці, горіхи подрібнити в блендері.
  3. Яйця відварити круто, остудити, почистити і натерти на тертці.
  4. Виноград помити і розрізати кожну ягоду уздовж навпіл. За необхідності видалити кісточки.
  5. Викласти шарами курку, сир і яйця, змащуючи майонезом і посипаючи невеликою кількістю подрібненого мигдальних горіхів. Повторити шари.
  6. Прикрасити салат великими зеленими виноградинами, викладеними зрізом униз.

Порада: ви можете зробити один великий салат або подати його в порційних креманках.

Салат з пекінської капусти

Салат з пекінки
Салат з пекінки
Фото: Depositphotos

Свіжий і легкий весняний салат, який можна подавати як гарнір до м'ясних і рибних страв.

Інгредієнти:

  • 1 кг пекінської капусти
  • 450 г огірків
  • 150 г моркви
  • Кілька гілочок кропу
  • Кілька гілочок петрушки
  • Кілька стебел зеленої цибулі
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Пекінську капусту помийте і тонко наріжте, прибравши товсте біле листя.
  2. Огірки помийте, за бажанням очистіть і наріжте тонкими кружечками.
  3. Очищену моркву натріть на крупній тертці.
  4. Зелень помийте, обсушіть і дрібно порубати ножем.
  5. Усі підготовлені продукти з'єднаєте в салатник. Посоліть і заправте оливковою олією.
  6. Обережно перемішайте і дайте охолонути в холодильнику.

Відбивні з грибами, чорносливом і сиром

Відбивні з чорносливом
Відбивні з чорносливом
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 500 г яловичої вирізки
  • 180 г грибів
  • 120 г цибулі ріпчастої
  • 120 г чорносливу
  • 20 г волоських горіхів
  • 100 г сиру твердого
  • 100 г сметани
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Спосіб приготування:

  1. М'ясо наріжте на шматочки завтовшки 2 см і відбийте. Посоліть і поперчіть з двох боків. Перекладіть у форму для запікання, змащену олією.
  2. Добре промийте чорнослив, залийте його теплою водою і залиште на пів години. Ще раз промийте та висушіть.
  3. Викладіть чорнослив на м'ясо в один шар, посипте колотими горіхами.
  4. Обсмажте на сковороді нарізані тонкими скибочками гриби. Додайте нарізаний півкільцями цибулю. Посоліть і поперчіть за смаком, готуйте до золотистого кольору цибулі.
  5. Викладіть гриби з цибулею зверху на чорнослив. Змастіть сметаною і посипте тертим сиром.
  6. Запікайте відбивні в розігрітій до 190º С духовці 40 хвилин або до золотистої скоринки.

Сметанник з фруктами та печивом

Торт без випічки
Торт без випічки
Фото: Depositphotos

У цьому десерті багато сметани, завдяки чому він має приємний вершковий смак. Але, крім сметани, в десерті буде багато цікавих інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • 600 г шоколадних пряників
  • 600 г сметани 25% жирності
  • 100 г цукрової пудри
  • 2 банана
  • Горіхи (фундук, мигдаль, волоські) – за смаком
  • Тертий чорний шоколад – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Шоколадні пряники розрізаємо навпіл. Очищені банани ріжемо кружальцями.
  2. Наливаємо сметану в миску і ретельно перемішуємо з цукровою пудрою.
  3. Застеляємо скляну форму пластиковою плівкою. По одному занурюємо печиво в сметанний крем і щільно викладаємо на дно. Зверху кладемо шматочки бананів. Повторюємо шари і прикрашаємо залишками сметанним кремом.
  4. Даємо постояти протягом години при кімнатній температурі, а потім відправляємо торт в холодильник мінімум на три години.
  5. Перевертаємо торт на тарілку і знімаємо плівку. Посипаємо тертим шоколадом і горіхами.

Тут зібрано рецепти смачних страв для романтичної вечері на 8 Березня.

Всі подробиці в спецтемі Готуємося до 8 Березня

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти